Ludo Dierckxsens vond het een eer om het WK in Zolder te mogen rijden.
Volledig scherm
Ludo Dierckxsens vond het een eer om het WK in Zolder te mogen rijden. © Photo News

Ludo Dierckxsens reed WK 2002 in Zolder: “Eén van de mooiste herinneringen uit hele carrière”

WielrennenTwee keer haalde Ludo Dierckxsens (56) de finish van een WK. In 2002 mocht hij deelnemen aan de regenboogstrijd in eigen land. In Zolder strandde hij op de 51ste plaats. Hoewel niet alles volgens plan verliep, blijft dat wereldkampioenschap een bijzonder mooi souvenir in het geheugen van Dierckxsens.

 1. Milan De Laet wil minstens vicekampioen in de Fiesta Sprint Cup Belgium worden
  autosport

  Milan De Laet wil minstens vicekampi­oen in de Fiesta Sprint Cup Belgium worden

  Tijdens de vijfde meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup werden de kaarten grondig door elkaar geschud en dat geeft, mede onder invloed van het vroegtijdig KO van de tweevoudige kampioen Kenny Herremans, een volledig gewijzigde hiërarchie in de puntenstand. De jonge Brusselaar Nathan Vanspringel versterkte zijn leidersplaats, maar de rijder van de #29 Vanspringel Automobiles moet nu wel Junior-collega Milan De Laet uit Haacht dulden als de meest directe tegenstrever. De man van de #22 EJ Automotive heeft Leuvenaar Kenny Herremans naar de derde plaats in het kampioenschap verwezen.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.