Lucinda Brand en Denise Betsema serveerden in het zand aan het Zilvermeer in Mol een spannend spektakel.
Volledig scherm
Lucinda Brand en Denise Betsema serveerden in het zand aan het Zilvermeer in Mol een spannend spektakel. © BELGA

Lucinda Brand klopt in Zilvermeercross Denise Betsema: “Sterk aan elkaar gewaagd”

Lucinda Brand zit aan elf zeges. Na een fel duel met Denise Betsema zette ze de Zilvermeercross op haar naam. Voor haar een sterke generale repetitie voor het wereldkampioenschap van zaterdag 30 januari in het zand van Oostende.

 1. Jarne Teulings (RSCA) weer helemaal terug na rugblessure: “Beste seizoen ooit, maar ik kan nog stappen zetten”
  vrouwenvoetbal super league

  Jarne Teulings (RSCA) weer helemaal terug na rugblessu­re: “Beste seizoen ooit, maar ik kan nog stappen zetten”

  Vrijdagavond kijkt RSCA rivaal Club Brugge in de ogen. En dat is niet zomaar een tegenstander. Op Club Brugge had de ploeg van trainer Patrick Wachel het best heel moeilijk om de drie punten te pakken. Geen twijfel dat de West-Vlamingen op sportieve revanche azen en niets liever willen dan de eerste ploeg te zijn die de landskampioen punten kan ontfutselen.
 2. Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discriminatie: “Sommige mensen verschieten echt als ze mijn naam horen”
  VOETBAL DERDE NATIONALE A

  Yan De Maeyer (Tempo Overijse) over actieplan tegen racisme en discrimina­tie: “Sommige mensen verschie­ten echt als ze mijn naam horen”

  Het nieuwe actieplan van de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF om racisme en discriminatie hard aan te pakken is klaar. Er komt onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme en het melden van racisme en discriminatie moet een pak toegankelijker worden. Yan De Maeyer, speler van derdenationaler Tempo Overijse, vindt het een heel goed initiatief.
 1. Cédric Medard (ex-Kampenhout en -Diegem) stelt zich kandidaat voor Diversity Board in strijd tegen discriminatie: “Geen straffeloosheid meer”
  Voetbal

  Cédric Medard (ex-Kampenhout en -Diegem) stelt zich kandidaat voor Diversity Board in strijd tegen discrimina­tie: “Geen straffe­loos­heid meer”

  Dat de beleidsbepalers van het Belgische voetbal racisme en discriminatie concreter gaan aanpakken via een actieplan, het klinkt iemand als Cédric Medard als muziek in de oren. De verdediger, die recentelijk de schoenen aan de haak hing, stelde zich zelfs kandidaat voor de Diversity Board waar mensen met verschillende achtergronden samenkomen om deze problematiek eindelijk een halt toe te roepen.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"