Luca Vierstraete in volle actie op de piste. Woensdag probeert ze de Belgische achtervolgingstitel te veroveren.
Volledig scherm
Luca Vierstraete in volle actie op de piste. Woensdag probeert ze de Belgische achtervolgingstitel te veroveren. © Geert De Rycke

Luca Vierstraete mikt op derde gouden pistemedaille: “Wil de individuele achtervolging winnen”

wielrennen meisjes junioresIn het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent worden de Belgische pistekampioenschappen woensdag verdergezet. Luca Vierstraete kan medaille zes, zeven en acht veroveren. Ze gaat vooral voor goud in de individuele achtervolging.

 1. Wesley Deschacht en Snaaskerke boeken cruciale zege op Zwevezele: “Ploeg wordt eindelijk beloond na wekenlang ongelukkig puntenverlies”
  PREMIUM
  Voetbal tweede provinciale B

  Wesley Deschacht en Snaaskerke boeken cruciale zege op Zwevezele: “Ploeg wordt eindelijk beloond na wekenlang ongelukkig puntenver­lies”

  De eerste overwinning voor Wesley Deschacht als coach van SK Snaaskerke is een feit. Na acht matchen op rij zonder overwinning wist de polderclub met een 1-2-zege op het veld van Zwevezele nog eens de volle buit mee naar huis te nemen. Snaaskerke blijft dertiende in het klassement van tweede provinciale B en blijft drie punten voorsprong tellen op Lombardsijde, dat ook won, en vier punten voorsprong op Lichtervelde. Loppem blijft afgezonderd laatste.
 2. Sammy Van Den Bosche kan met DT Borsbeke de titel stilaan ruiken na nieuwe zege: “Champagne staat nog niet koud”
  PREMIUM
  Voetbal eerste provinciale

  Sammy Van Den Bosche kan met DT Borsbeke de titel stilaan ruiken na nieuwe zege: “Champagne staat nog niet koud”

  Promovendus DT Borsbeke lijkt op weg naar een stevige stunt. Na de stuntzege van vorige week op het veld van Sint-Denijs ging nu ook Berlare met het kleinste verschil voor de bijl. Op vier speeldagen van het einde heeft Borsbeke een kloof van vijf punten op concurrent Melsele. Een tweede titel op rij lonkt dus voor de Zebra’s, maar promoveren wil de club niet.