Luca De Meester in de groene trui van algemeen leider in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Hij voert ook twee nevenklassementen aan.
Volledig scherm
Luca De Meester in de groene trui van algemeen leider in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Hij voert ook twee nevenklassementen aan. © Hans Fruyt

Luca De Meester nieuwe leider in Ronde van Oost-Vlaanderen U23: “Ook in deze trui offensief koersen”

wielrennenLuca De Meester (22) is in de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften de nieuwe leider. Hij begint met een voorsprong van één seconde op Ben Squire aan de derde etappe in Haasdonk. Normaal is ook die rit voer voor sprinters. Pollare (zondag) en Merelbeke (maandag) zijn de andere etappes.

 1. Nicolas Rommens zaterdag met Zulte Waregem naar ‘zijn’ Westelse Kuipje: “Lukas Van Eenoo hoor ik nog vaak”
  voetbal jupiler pro league

  Nicolas Rommens zaterdag met Zulte Waregem naar ‘zijn’ Westelse Kuipje: “Lukas Van Eenoo hoor ik nog vaak”

  Voor Zulte Waregem hervat de overlevingstocht zaterdag in Westerlo. Essevee doet in het Kuipje een eerste poging om van de vermaledijde rode lantaarn af te geraken. In datzelfde Kuipje speelde Nicolas Rommens (27) nu al bijna een decennium geleden zijn eerste wedstrijden in de Jupiler Pro League. “Voor mij zal het altijd een speciale plek blijven”, kijkt de Kempense spelmaker van de Boeren terug en vooruit.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Jan Vanvenckenray (T1 Achel) over het nieuwe seizoen: “We bouwen aan nieuwe ploeg“
  volleybal Euromillions league

  Jan Vanvencken­ray (T1 Achel) over het nieuwe seizoen: “We bouwen aan nieuwe ploeg“

  Tectum Achel heeft zijn nieuwe team voor het komende seizoen voorgesteld. De Noord-Limburgers komen met een nieuwe staf en een nieuwe ploeg. Zeven van de dertien spelers staan voor het eerst in de Achelse kern. Ondanks de ambitie voor de Final Four die hoofdsponsor Tectum uitte, lijkt het vooral een doorstart te worden voor de groen-witten. “We leggen de lat inderdaad niet te hoog, we bouwen op de eerste plaats aan een ploeg”, zegt de nieuwe coach Jan Vanvenckenray.