Luc Nys zal de komende drie jaar de sportieve lijnen uittekenen bij Real Herentals.
Volledig scherm
Luc Nys zal de komende drie jaar de sportieve lijnen uittekenen bij Real Herentals. © EVL

Luc Nys is nieuwe manager van Real Herentals: “Ik kon me helemaal vinden in het project”

Futsal eerste nationaleDe voorbije vijf jaar was Luc Nys aan de slag als manager bij ARB Hamme. Hij loodste de club mee naar eerste nationale. Eind maart raakte bekend dat Nys op het einde van het seizoen de club zou verlaten. Aanvankelijk was zijn verdere sportieve toekomst nog niet duidelijk, maar nu bereikte hij een akkoord om als manager bij Real Herentals aan de slag te gaan.

 1. Voormalig Olsa-kapitein Kevin Haezebroeck opent officieel zijn padelclub: “Al bijna 200 leden”
  Voetbal/Padel

  Voormalig Ol­sa-kapitein Kevin Haeze­broeck opent officieel zijn padelclub: “Al bijna 200 leden”

  Van een carrièreswitch gesproken. Een maand na zijn afscheid als speler en vooral kapitein bij Olsa Brakel opent Kevin Haezebroeck komend weekend officieel zijn nieuwe padelclub ‘Padel Brakel’. Op het voormalige voetbalterrein van FC Brakel liet Haezebroeck vier speelvelden voor padel aanleggen. Na enkele maanden proefdraaien wordt Padel Brakel nu offcieel geopend met een ploegentoernooi op vrijdag en de Summer Cup op zaterdag. Het openingsfeest wordt afgesloten met een demonstratiematch tussen enkele topspelers.
 1. Lommels team Belgium Racing met duidelijke agenda naar Zandvoort voor vijfde en zesde race van de Porsche Carrera Cup
  autosport

  Lommels team Belgium Racing met duidelijke agenda naar Zandvoort voor vijfde en zesde race van de Porsche Carrera Cup

  Op het Formule 1-circuit van Zandvoort besluit de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend de eerste helft van het seizoen 2022. Belgium Racing kende tot dusver een enerverende campagne en is vastberaden om aan de Nederlandse kust het tij te doen keren bij de derde van in totaal zes afspraken. Vorig jaar won het Belgische team nog beide manches op CM.com Circuit Zandvoort en ook in 2022 willen zowel Koen Wauters als Dylan Derdaele hun puntensaldo stevig aandikken. Beide heren zijn bovendien vastberaden om met eremetaal naar België terug te keren.
 2. Yellow Tigers gaan de overlevingsstrijd aan voor het behoud in de Volley Nations League: “Kapitein Van Gestel is niet inzetbaar”
  vrouwenvolleybal

  Yellow Tigers gaan de overle­vings­strijd aan voor het behoud in de Volley Nations League: “Kapitein Van Gestel is niet inzetbaar”

  Het wordt nagelbijten voor de Yellow Tigers tijdens de laatste week van de VNL-competitie. Vijf landen werden door de internationale volleybalbond als ‘challenger’ aangeduid. Samen met België moeten vier concurrenten strijden voor het behoud. Het WK staat bovenaan de doelstellingen, tegelijkertijd wil de Belgische ploeg in de hoogste internationale volleybalreeks blijven.