Luc Limpens met de foto van de ploeg die na 29 jaar de poort naar eerste nationale openbeukte.
Volledig scherm
Luc Limpens met de foto van de ploeg die na 29 jaar de poort naar eerste nationale openbeukte. © Geert De Rycke

Luc Limpens (Eendracht Aalst) over de tijd van toen: “Na eindrondewinst op Turnhout vormden duizenden mensen een erehaag bij aankomst aan het Pierre Cornelisstadion”

voetbal traditieclubsLuc Limpens (59) beukte met Eendracht Aalst als kapitein in 1991 na 29 jaar de poort naar eerste nationale open. De Haaltertnaar speelde van zijn zevende tot zijn dertigste - van 1969 tot 1992 - bij de Ajuinen, uitgezonderd één seizoen bij SC Lokeren. Na zijn actieve loopbaan werd hij bij de club van zijn hart jeugdcoach, hulptrainer en tweemaal hoofdcoach. Beroepshalve werkte hij als onderhoudsman in het parlement. Momenteel neemt hij zijn verlof op voor hij in september met prepensioen gaat. Het voetbal volgt hij nog vanop afstand.

 1. Simon De Cuyper kijkt ernaar uit om opnieuw aan zijn favoriete sport te kunnen doen: “Ik maak de overstap naar de langere afstand”
  triatlon

  Simon De Cuyper kijkt ernaar uit om opnieuw aan zijn favoriete sport te kunnen doen: “Ik maak de overstap naar de langere afstand”

  Normaal vond er zaterdag in ons land nog eens een triatlon plaats. In bubbels van 25 kon er in Lievegem eindelijk nog eens van de multisport genoten worden. De tot recreatieve evenement omgevormde triatlon werd evenwel vandaag in laatste instantie afgelast, omdat er blijkbaar toch twijfels opdoken. Pech dus voor meervoudig Belgisch kampioen en voormalig olympiër Simon De Cuyper die tot de favorieten behoorde en donderdag de wedstrijd verkende. De Cuyper maakt dit seizoen de overstap naar de halve afstand (1900m zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen).
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge

 2. De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigende middenvelder"
  Play

  De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigen­de middenvel­der"