Luc De Jaeger-Braet finishte zeer knap als 110de in een meer dan behoorlijke tijd van 34u53.56.
Volledig scherm
Luc De Jaeger-Braet finishte zeer knap als 110de in een meer dan behoorlijke tijd van 34u53.56. © RV

Luc De Jaeger-Braet haalt twaalfde en laatste keer de finish van Spartatlon: “Ik heb nu niet direct een nieuw doel voor ogen”

atletiekLuc De Jaeger-Braet haalde voor de twaalfde keer op twaalf deelnames de finish van de mythische Spartatlon, een loodzware ultraloop van 246 km met 1200 hoogtemeters. Voor de Watervlietenaar was het zijn laatste deelname. 

 1. Amy Filtjens (Athenas Lummen): “We zijn klaar om Luik Panthers warm te ontvangen”
  Basketbal Top Division Women

  Amy Filtjens (Athenas Lummen): “We zijn klaar om Luik Panthers warm te ontvangen”

  In Top Division Women basketbal staat er voor Athenas Lummen een interessante thuiswedstrijd op het menu met de komst van Luik Panthers. Bij de Luikse meisjes speelt de Lummense Jaleesa Maes en dat zorgt voor een extra pigment. Bij Lummen krijgt de jeugd veel speelgelegenheid van coach Philip Wolk. Jeugdproduct Amy Filtjens (23) kwam dit seizoen over van Lummen B en is blij met die keuze.
 1. Transfervrije Marco Weymans (24) verlaat Östersunds met degradatie: “Ik neem geen vakantie deze winter”
  VOETBAL

  Transfer­vrije Marco Weymans (24) verlaat Östersunds met degradatie: “Ik neem geen vakantie deze winter”

  Het Zweedse avontuur van Marco Weymans zit er op. De 24-jarige Edegemnaar speelde 3 jaar bij Östersunds, maar zag zijn aflopende contract niet verlengd omwille van de slechte financiële toestand van de club. Nadat het vorig jaar op het nippertje aan de degradatie ontsnapte, bleek dat dit seizoen een onmogelijke opdracht. Östersunds won slechts drie van z’n 30 wedstrijden en finishte troosteloos laatste.
 2. Stijn Baeten: “Met dit viertal kunnen we op het EK ver geraken in de gemengde aflossing”

  Stijn Baeten: “Met dit viertal kunnen we op het EK ver geraken in de gemengde aflossing”

  Uiteindelijk zullen op het EK veldlopen zeventien Belgische atleten starten, waaronder één vrouw. Dat deed heel wat stof opwaaien. Daarnaast maken ook nog twee lopers deel uit van de nationale selectie als reserves voor de ‘mixed race’. Van DCLA werd Stijn Baeten voor deze ‘mixed race’ over zes kilometer geselecteerd en Guillaume Grimard voor de cross bij de U23 (beloften) over acht kilometer.
 3. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.