Lowie Stuer: "Belgische ploegen - ook Menen - kunnen grandioos zijn tijdens grootse momenten."
Volledig scherm
Lowie Stuer: "Belgische ploegen - ook Menen - kunnen grandioos zijn tijdens grootse momenten." © VDB

Lowie Stuer (Decospan Menen): “We hebben meer oplossingen kunnen inoefenen om het wegvallen van Lou Kindt op te vangen”

volleybal cev cupGuaguas Las Palmas won vorige week de eerste Europese confrontatie in het kader van de CEV Cup tegen Decospan Menen. Het team van trainer-coach Frank Depestele was op het Canarisch eiland uit evenwicht gebracht door de blessure van hoofdaanvaller Lou Kindt. De snoeiharde opslagen van de Spaanse volleyballers zorgden - nadat Menen de openingsset gewonnen had - voor een te vlotte zege. 

 1. Quincy Rombaut reageert op SK Lochristi’s afscheid van nationaal voetbal na dit seizoen: “De rollercoaster van de afgelopen twaalf maanden komt tot een triest einde”
  Voetbal derde nationale A

  Quincy Rombaut reageert op SK Lochristi’s afscheid van nationaal voetbal na dit seizoen: “De rollercoas­ter van de afgelopen twaalf maanden komt tot een triest einde”

  Behoudens een mirakel neemt SK Lochristi aan het einde van dit seizoen afscheid van de derde amateurklasse. Door de financiële situatie is een herstart in derde provinciale de enige oplossing. Coach Quincy Rombaut werd vrijdag ingelicht en bracht zaterdag zijn spelersgroep op de hoogte.
 2. Laura Meynckens (LVL) na de nederlaag tegen Gent: “Mikken nu op tweede of derde plaats”
  Volleybal Liga A vrouwen

  Laura Meynckens (LVL) na de nederlaag tegen Gent: “Mikken nu op tweede of derde plaats”

  LVL Genk was zaterdag geen partij voor leider Gent, die met 1-3 kwam winnen bij de Limburgers. LVL won set één , maar kreeg daarna snel een 1-2-achterstand om de oren. “De eerste plaats is weg, het is nu zaak om om vooral niet vierde te worden, want dan spelen we in de play-offs tegen Gent”, vertelt Laura Meynckens. “We hadden na de eerste set de wedstrijd in handen, maar het is duidelijk dat de Oost-Vlamingen op dit moment de beste ploeg zijn.”
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Gerben Thijssen komt thuis bij Intermarché-Wanty-Gobert: “Goed gevoel en enorm veel vertrouwen”
  Wielrennen profs

  Gerben Thijssen komt thuis bij Intermar­ché-Wan­ty-Go­bert: “Goed gevoel en enorm veel vertrouwen”

  Gerben Thijssen verkaste op nieuwjaarsdag van Lotto-Soudal naar Intermarché-Wanty-Gobert. Hij reed tweeënhalf seizoen in het rood-wit-zwarte tenue dat hij nu ruilt voor het flashy geel van de ploeg van Hilaire Van Der Schueren. Een nieuw shirt of toch meer? “Veel meer. Ik weet nu al dat ik thuisgekomen ben bij mijn nieuwe team. Ik voel veel vertrouwen en een heel duidelijke visie rond mijn taak in de ploeg. Ja, de sprinttrein staat al op papier. Aan mij om te bevestigen”, vertelt Gerben Thijssen.