BJ Raymond werd met 23 punten topschutter bij Phoenix Brussels.
Volledig scherm
BJ Raymond werd met 23 punten topschutter bij Phoenix Brussels. © Tresignie

Louis Hazard en Phoenix Brussels lijden onnodige nederlaag in Charleroi: “Dit doet pijn”

Basketbal Euromillions LeagueDrie quarters lang leek Phoenix Brussels in Charleroi af te stevenen op een mooie overwinning buitenshuis. In het laatste quarter lagen balverliezen en verkeerde shotkeuzes aan de basis van de onnodige 92-86-nederlaag. Met het oog op deelname aan de play-offs wacht er de hoofdstedelingen vrijdag andermaal een zware opdracht tegen Leuven Bears.

 1. Pascal Smessaert: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

  Pascal Smessaert: “SK Lovendegem is en blijft een warme, familiale club”

  In april 1993 haalde SK Lovendegem het voor meer dan 3000 voetbalfans met 1-0 van Zottegem en die winst betekende dat de geelblauwen in vierde nationale aan de slag konden. In de jaren ‘70 had de club al een jaartje van nationaal voetbal geproefd. Bij deze promotie bleek Lovendegem beter gewapend. Zeven seizoenen lang was SK Lovendegem een te duchten ploeg in de bevorderingsreeks, maar in 2000 viel de degradatie niet te vermijden. Twee jaar later keerde het nog even terug in vierde. Met wisselend succes. In 2006 degradeerde het opnieuw. Intussen is SK Lovendegem een middenmoter in tweede provinciale. In onze minireeks over Meetjeslandse voetbalclubs met een verleden in het nationaal voetbal is Pascal Smessaert (46) onze tweede gesprekspartner. Hij was in de jaren ‘90 een sterkhouder bij het team van voorzitter Kristiaan Vanderstichelen.
 2. Dominika Sobolska is terug in België met de Yellow Tigers: “Vechtersmentaliteit is het handelsmerk van nationale selectie”
  VOLLEYBAL

  Dominika Sobolska is terug in België met de Yellow Tigers: “Vechters­men­ta­li­teit is het handels­merk van nationale selectie”

  De Yellow Tigers speelden zondagavond een oefenwedstrijd tegen Nederland als voorbereiding op de Volley Nations League die op het einde van deze maand van start gaat. Op twee velden tegelijkertijd kreeg de hele Belgische selectie de gelegenheid om zich te tonen tegen de lange Nederlandse meiden. Dominika Sobolska uit Roeselare is blij om terug bij de nationale volleybalselectie te zijn.
 1. Frivool Genk, die laatste seconde in het Lotto Park en doelpuntenfeest bij KVM-KVO: kijk hier naar alle samenvattingen
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Frivool Genk, die laatste seconde in het Lotto Park en doelpunten­feest bij KVM-KVO: kijk hier naar alle samenvat­tin­gen

  10 mei
 2. Hazard krijgt late gelijkmaker toch achter zijn naam: hij doet schot Kroos succesvol afwijken
  Play
  Voetbal

  Hazard krijgt late gelijkma­ker toch achter zijn naam: hij doet schot Kroos succesvol afwijken