Louis Bostyn heeft goede herinneringen aan Stayen, waar hij vorig seizoen een steengoede wedstrijd keepte. “Ja, je denkt daar wel eens aan, maar het garandeert niks voor de komende confrontatie natuurlijk.”
Volledig scherm
Louis Bostyn heeft goede herinneringen aan Stayen, waar hij vorig seizoen een steengoede wedstrijd keepte. “Ja, je denkt daar wel eens aan, maar het garandeert niks voor de komende confrontatie natuurlijk.” © Photo News

Louis Bostyn (Zulte Waregem) wil in Sint-Truiden puntjes op de i zetten: “Vertekend beeld door penalty’s”

Voetbal 1AMet 1 op 6 in de valies vertrekt Zulte Waregem zaterdag op veroveringstocht naar Haspengouw. In Sint-Truiden wil Essevee de onrechtvaardigheid van de eerste twee speeldagen van zich af gooien. “We speelden twee goeie partijen en werden telkens genekt door beslissingen die niemand begreep”, zucht doelman Louis Bostyn. “Maar we mogen in die ontgoocheling niet blijven hangen. Eén driepunter kan de hemel doen opklaren.”

 1. Eric Gielen (SV Belisia): “Op AA Gent mogen spelen, is een beloning voor onze fraaie bekercampagne”
  voetbal tweede nationale B

  Eric Gielen (SV Belisia): “Op AA Gent mogen spelen, is een beloning voor onze fraaie bekercam­pag­ne”

  Als woensdagavond om 20 uur de 1/16de finale tussen AA Gent en SV Belisia op gang geschoten wordt, zullen bij de bezoekers allicht een aantal mensen terugblikken op eerdere ontmoetingen met KV Mechelen en RSCA Anderlecht. Referentiepunten uit de voorbije tien jaar voor Spouwen-Mopertingen, met Bilzen-Waltwilder samengesmolten tot SV Belisia. Mooie herinneringen aan onvergetelijke voetbalverhalen van een vereniging, die in haar eerste fusiemaanden aan de buitenwacht probeert te bewijzen meer dan een club te willen zijn. Conform haar missie profileert SV Belisia zich als een gezonde, ambitieuze en gezellige club met een sterke lokale, maatschappelijke verankering.
 2. Witgoor verliest van een sterker Pelt en mist daardoor de sprong naar de subtop
  voetbal derde nationale B

  Witgoor verliest van een sterker Pelt en mist daardoor de sprong naar de subtop

  Het is een zeldzaamheid, maar Witgoor verloor zaterdagavond in derde nationale B zijn tweede opeenvolgende thuiswedstrijd. Na Racing Mechelen was het nu de Limburgse fusieploeg Pelt die met de drie punten en het kleinste verschil (0-1) aan de haal ging. Daardoor maken de Limburgers de sprong naar de subtop en moet Witgoor van zijn kant in het klassement enkele plaatsen opofferen.