Lorenzo Geerinckx plukte tegen Turnhout elf rebounds.
Volledig scherm
Lorenzo Geerinckx plukte tegen Turnhout elf rebounds. © Guy Meurs

Lorenzo Geerinckx pakt met Tienen belangrijke punten: “Verjaardag in mineur met happy end”

Basketbal eerste landelijkeBBC Tienen bestaat zeventig jaar. Het moest zaterdag bij wijze van spreken een verjaardag met glitter en glamour worden. De coronamaatregelen van de overheid oordeelden daar anders over. De spelers verzachten nadien het leed. Tienen won met 76-62 van Turnhout en pakt daarmee belangrijke punten in de strijd om het behoud in eerste landelijke.

 1. Julie Nicolaes staat voor haar eerste piste-EK bij de elite: “Ik wil vooral leren. Of zoals ik altijd zeg: stelen met mijn ogen”
  Baanwielrennen U19

  Julie Nicolaes staat voor haar eerste piste-EK bij de elite: “Ik wil vooral leren. Of zoals ik altijd zeg: stelen met mijn ogen”

  Julie Nicolaes is één van de Belgische vrouwen die volgende week woensdag van start gaat op het EK baanwielrennen in Zwitserland. De Maasmechelse komt op de piste in Grenchen in actie in het sprintnummer. “Verrast met mijn selectie? Een beetje wel, want ik ben pas aan mijn eerste jaar bij de elite bezig. Knap dat de federatie mij deze kans geeft. Ik trek met veel goesting en grote nieuwsgierigheid naar het EK”, vertelt Nicolaes.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).