Geert Dirinck kan z'n eerste wedstrijd als hoofdcoach van Lokeren-Temse in Oudenaarde niet winnen.
Volledig scherm
Geert Dirinck kan z'n eerste wedstrijd als hoofdcoach van Lokeren-Temse in Oudenaarde niet winnen. © Geert De Rycke

Lokeren-Temse en Toon Janssen zien concurrent Ninove haasje-over doen: “Pas als we het niet meer in eigen hand hebben, is er een probleem”

voetbal 2NAVoor de derde keer in vier wedstrijden liet Lokeren-Temse punten liggen. Wel kansen, geen doelpunten in Oudenaarde: 0-0. Tot teleurstelling van Toon Janssen: “Met elk puntenverlies gaat het mes dichter naar onze keel”, zo beseft de middenvelder. De Waaslanders zien Ninove over hen wippen. 

 1. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 1. Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op indoorseizoen: “Opnieuw stap vooruit gezet”
  Atletiek

  Yorunn Ligneel blikt tevreden terug op indoorsei­zoen: “Opnieuw stap vooruit gezet”

  Het is een mooi indoorseizoen geweest voor onze West-Vlaamse atleten. Met Alexander Doom, Helena Ponette en Aurèle Vandeputte had onze provincie drie vertegenwoordigers op het EK indoor in Istanboel. Daarnaast presteerden heel wat gouwgenoten uitstekend in het nationale circuit. Zo zorgde Yorunn Ligneel op het BK voor beloften met 1m83 in het hoogspringen voor een topprestatie. “Dit was de perfecte wedstrijd waar ik op hoopte”, klinkt het.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Oli Romero ontpopt zich voor tweede thuismatch op rij tot matchwinnaar bij Ninove: “Niet makkelijk, wel verdiend”
  voetbal eerste nationale

  Oli Romero ontpopt zich voor tweede thuismatch op rij tot matchwin­naar bij Ninove: “Niet makkelijk, wel verdiend”

  Vijf maanden kon KVK Ninove niet winnen voor eigen volk en plots boeken de groenhemden twee thuiszeges op rij. Zowel Antwerp als Rupel Boom gingen voor de bijl. In beide matchen kroonde Oli Romero zich tot matchwinnaar. Ondanks de zes op negen staat Ninove nog steeds op een degradatieplaats. Inmiddels rommelt het binnen het bestuur waar ondervoorzitter Willy Jacobs dreigt met een vertrek.
 4. Victor Van De Wiele (FC Gullegem) scoort thuis tegen Eendracht Aalst: “We moeten kijken naar onszelf en zijn op goede weg om het behoud te verzekeren”
  voetbal tweede amateur A

  Victor Van De Wiele (FC Gullegem) scoort thuis tegen Eendracht Aalst: “We moeten kijken naar onszelf en zijn op goede weg om het behoud te verzekeren”

  FC Gullegem zorgde thuis tegen ex-eersteklasser Eendracht Aalst voor spektakel. Tegen de bij momenten technisch betere bezoekers won het na een doelpunt op de counter. De Ajuinen eindigden met negen man. In de strijd om het behoud doet Gullegem alvast een heel goede zaak. Sedert de trainerswissel is het bovendien al zes wedstrijden ongeslagen.