Loïc Lapoussin: "Ik was beslissend door een strafschop uit te lokken en een assist te geven."
Volledig scherm
Loïc Lapoussin: "Ik was beslissend door een strafschop uit te lokken en een assist te geven." © Photo News

Loïc Lapoussin en Union staan er weer na mindere periode en zetten Kortrijk met 2-1 opzij: “In eigen huis wilden we zeker winnen en dat is goed gelukt”

voetbal jupiler pro leagueDankzij twee doelpunten van kapitein Teddy Teuma trok Union zaterdagavond met 2-1 aan het langste eind tegen KV Kortrijk. Loïc Lapoussin had een voet in beide doelpunten en lijkt zo samen met de andere Unionisten de rug te rechten na twee 3-0-nederlagen op een rij.

 1. Afscheidnemende Mark Minnaert (Sparta Ursel): “Ik denk dat het beter is dat ik stap opzij zet”
  voetbal tweede provinciale A

  Afscheidne­men­de Mark Minnaert (Sparta Ursel): “Ik denk dat het beter is dat ik stap opzij zet”

  Mark Minnaert, T1 bij tweedeprovincialer Ursel, liet vandaag het bestuur en de spelersgroep weten dat hij de deur achter zich dicht trekt bij de Spartanen. Minnaert loodste de club vorig seizoen van derde naar tweede provinciale, maar daar botste hij op de beperkingen van zijn spelersgroep. Na een nul op vijftien is het behoud ver weg. Minnaert licht zijn keuze toe.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Kristof Hoho over de reanimatie van Martin Perin (Maaseik): “Hoeft niet het einde van zijn loopbaan te betekenen”
  Volleybal EML

  Kristof Hoho over de reanimatie van Martin Perin (Maaseik): “Hoeft niet het einde van zijn loopbaan te betekenen”

  Ex-Maaseikspeler Kristof Hoho had zaterdagavond een déjà vu toen hij het nieuws hoorde van de reanimatie van Martin Perin. Hoho maakte hetzelfde mee in 2009 toen hij op training in het Italiaanse Padua in elkaar zakte. Sinds toen leeft Hoho met een defibrillator die al twee keer zijn nut bewees. In 2013 was dat het geval tijdens de topper tussen Maaseik en Roeselare. “Een tweede keer gebeurde het in Lanaken”, zegt Hoho. “In principe is Perin niet afgeschreven voor topsport, maar het blijft wachten op verder onderzoek.”
 2. Stevige Gentse pandoering doet Olsa Brakel wegzakken in het klassement: “Dominantie niet kunnen omzetten in doelpunten”
  Voetbal Tweede nationale A

  Stevige Gentse pandoering doet Olsa Brakel wegzakken in het klassement: “Dominantie niet kunnen omzetten in doelpunten”

  Na een magere één op negen is Olsa Brakel teruggezakt naar de twaalfde stek in het klassement. Na het meer dan verdiende punt op het veld van uittredend kampioen Sparta Petegem vorig week hoopten de troepen van coach Nijst nu ook te stunten tegen leider RC Gent. Zonder vaste waarden als Lambrecht, Ndefe en Nelis domineerde geel-zwart wel de match, maar de doelpunten vielen telkens aan de overzijde. Stilaan is het volgende week tegen Westhoek van moeten.