Favoriet Seppe Odeyn (midden) pakte in de crossduatlon van Westrozebeke de winst  voor Guust De Smul (l) en Kenneth Verdickt (r).
Volledig scherm
Favoriet Seppe Odeyn (midden) pakte in de crossduatlon van Westrozebeke de winst voor Guust De Smul (l) en Kenneth Verdickt (r). © VDB

Logische Odeyn en verrassende Sanders pakken oppergaai in Westrozebeke: “Zo’n korte wedstrijd doet altijd wel pijn”

duatlonEen crossduatlon in de zomermaanden. Het was een keer wat anders in de eerste manche van het regelmatigheidscriterium Cross Duatlon Series in Westrozebeke zaterdagnamiddag. Bij de mannen stond er geen maat op voormalig wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn, die enkel van Guust De Smul wat tegenstand ondervond. Bij de vrouwen stond met de Gentse Debbie Sanders eerder een verrassende naam op het hoogste schavotje.

  1. Stijn Fincioen blikt tevreden terug op CrossCup Relays: “Onze zege bij de masters was mooi, maar eigenlijk hebben al mijn atleten het uitstekend gedaan”
    Atletiek

    Stijn Fincioen blikt tevreden terug op CrossCup Relays: “Onze zege bij de masters was mooi, maar eigenlijk hebben al mijn atleten het uitstekend gedaan”

    De CrossCup Relays in Berlare waren zondag de perfecte opener van het nationale veldloopseizoen. Een prachtige omloop, een stralende oktoberzon en veel gemotiveerde atleten maakten er een echt atletiekfeest van. De West-Vlaamse clubs waren heel goed vertegenwoordigd aan het Donkmeer. Fusieclub FLAC trad met liefst 51 teams aan en behaalde vier podiumplaatsen bij de jeugd, maar het was uiteindelijk Olympic Brugge dat met de overwinning bij de masters mannen, de hoofdvogel afschoot. “Vooral de manier waarop we de zege pakten was mooi”, aldus Stijn Fincioen.