Lisa Klein werd tijdens de Baloise Ladies Tour vier dagen gevolgd door haar moeder: samen glunderen ze na haar tweede eindwinst in deze rittenkoers.
Volledig scherm
Lisa Klein werd tijdens de Baloise Ladies Tour vier dagen gevolgd door haar moeder: samen glunderen ze na haar tweede eindwinst in deze rittenkoers. © Robby Verdickt

Lisa Klein wint voor tweede keer Baloise Ladies Tour, Lonneke Uneken pakt slotrit en het puntenklassement

WIELRENNEN VROUWEN ELITENet als twee jaar geleden is Lisa Klein eindwinnares van de Baloise Ladies Tour. In de slotrit in Olsene, met passage in de Vlaamse Ardennen, kwam de zege van de bijna 25-jarige Duitse niet in gevaar. In een massasprint ging de slotrit naar de Nederlandse Lonneke Uneken, waardoor ook SD Worx ritwinst veroverde.

 1. Lyra-Lierse kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met een eerste 3-1 thuiszege tegen Wijgmaal: “Een collectieve prestatie, al was het een dubbeltje op z’n kant”

  Ly­ra-Lier­se kleurt de verjaardag van Koen Weuts (31) op met een eerste 3-1 thuiszege tegen Wijgmaal: “Een collectie­ve prestatie, al was het een dubbeltje op z’n kant”

  Lyra-Lierse vierde zaterdagavond, in aanwezigheid van alle jeugdploegen, de eerste thuiszege van het seizoen. De tegenstander, Olympia Wijgmaal, presenteerde zich als een dartel en vinnig geheel, maar bleek te onmondig voorin en niet in staat de kwaliteit bij de Pallieters te neutraliseren. Peffer (2) en Adesanya zorgden voor de doelpunten. De jarige Weuts zag dat het goed was.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Arne Baers komt ten val op de mijnterril in Beringen: “Risico’s nemen, hoort erbij”
  Veldrijden

  Arne Baers komt ten val op de mijnterril in Beringen: “Risico’s nemen, hoort erbij”

  Arne Baers (Acrog Balen) werd op één ronde voor het einde van de Ethias Cross in Beringen uit koers genomen. Geen finish in eigen stad dus en dat zag de Palenaar toch liever anders. “Natuurlijk ben ik gestart om aan te komen, maar het was heel zwaar. Bovendien kwam ik in de slotfase ook nog eens ten val, waardoor ik het helemaal kon vergeten. Jammer, maar op naar de volgende cross. Met meer geluk”, reageert Baers.
 1. Vitinho (Cercle Brugge) wil vrijdagavond tegen Eupen bevestigen: “Ik voel veel vertrouwen”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Vitinho (Cercle Brugge) wil vrijdag­avond tegen Eupen bevestigen: “Ik voel veel vertrouwen”

  Cercle Brugge zorgde voor stuntwerk vorig weekend op Zulte Waregem. Het keerde een 2-0-achterstand om in 2-4-winst, met onder meer een assist en een doelpunt van Vitinho. De intussen 22-jarige Braziliaan geniet nu al vijf wedstrijden het vertrouwen van trainer Vanderhaeghe als rechter wingback en wil tegen Eupen zijn goede prestatie aan de Gaverbeek bevestigen. “Ik voel veel vertrouwen en dat heb ik nodig.”