Lindsey De Grande keert terug naar de West-Vlaamse atletiek en ruilt het shirt van Olympic Essenbeek Halle in voor dat van FLAC.
Volledig scherm
Lindsey De Grande keert terug naar de West-Vlaamse atletiek en ruilt het shirt van Olympic Essenbeek Halle in voor dat van FLAC. © FLAC / RV

Lindsey De Grande ruilt Olympic Essenbeek Halle voor FLAC: “Het voelt een beetje als thuiskomen”

AtletiekDeze week raakte bekend dat Lindsey De Grande (32) de overstap maakt van Olympic Essenbeek Halle naar FLAC Oostkamp. Daarmee haalde de atletiekclub van voorzitter Carlos Baillieu een grote naam binnen en voor de atlete zelf, die al jarenlang wordt afgeremd door chronische leukemie, is het een beetje een terugkeer naar haar roots. “FLAC straalt de waarden uit die ik als atleet en mens belangrijk vind”, zegt ze.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Anshel Ver Eecke (Caruur Gent): “Heel blij dat ik na anderhalf jaar een officiële match kon spelen”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Anshel Ver Eecke (Caruur Gent): “Heel blij dat ik na anderhalf jaar een officiële match kon spelen”

  Er mag gerust gesteld worden dat de ontmoeting tussen Borgworm en Caruur Gent een merkwaardig verloop kende. Het begon met de afwezigheid van Gilles Vandecaveye. Daardoor moest het team van coach Van Huffel met - ocharme - 9 spelers naar de Luikse provincie. Het spelpeil ging voortdurend op en neer. Het duel eindigde na vijf sets in het voordeel van Gent. Het had ook anders kunnen aflopen.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Yves Defraigne wint met Okapi Aalst zenuwslopende thriller van Brussels: “Mag ik ook eens opgelucht zijn?”
  Basketbal Beker van België

  Yves Defraigne wint met Okapi Aalst zenuwslo­pen­de thriller van Brussels: “Mag ik ook eens opgelucht zijn?”

  Okapi Aalst stoot door naar de halve finales van de Beker van België na een thriller tegen Phoenix Brussels. Een zucht van opluchting in Het Forum was voelbaar tot in de perstribunes. Aalst euforisch, Brussels furieus.“Ik heb niets te zeggen”, fulmineerde Jean-Marc Jaumin meteen na het verlies in Aalst. De ex-coach van Okapi voelde zich bestolen. “Wij mochten vandaag niet winnen.” Brussels tekende behoud aan.
 2. Bart Kolen blijft twee jaar langer bij Wezel: “Het project van de club spreekt mij heel hard aan”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Bart Kolen blijft twee jaar langer bij Wezel: “Het project van de club spreekt mij heel hard aan”

  Vanaf volgend weekend barst in eerste provinciale de titelstrijd opnieuw los. Bij Wezel, dat samen met Kontich het klassement aanvoert, wordt eveneens werk gemaakt van de toekomst. Vorige week maakte de club bekend dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met het trainersduo Sepp De Roover en Rob Nuyts. Bart Kolen is dan weer één van de spelers die zijn overeenkomst verlengde.