Lara Salden speelt vrijdag de kwartfinale op het 25.000 dollar-toernooi van Koksijde.
Volledig scherm
Lara Salden speelt vrijdag de kwartfinale op het 25.000 dollar-toernooi van Koksijde. © RV / Stolck

Limburgse successen op ITF-toernooien van Koksijde en Eupen, nog twee Belgen in koers in Maaseik

TennisHet is deze week druk op het internationale tennistoneel. Limburgse successen zijn er met kwartfinales voor Lara Salden en Amelia Waligora op het 25.000 dollar-toernooi van Koksijde en voor Tibo Colson en Buvaysar Gadamauri in Eupen (15.000 dollar). Op het juniorentoernooi van Maaseik staan Zian Vanderstappen en Morane Meyers bij de laatste vier.

 1. Reindert Berger (Schoonbeek-Beverst): “Dit 1-1-gelijkspel tegen Witgoor is een gemiste kans”

  Reindert Berger (Schoonbeek-Be­verst): “Dit 1-1-gelijkspel tegen Witgoor is een gemiste kans”

  Het besef dat Schoonbeek-Beverst tegen Witgoor Dessel een unieke kans op de leidersplaats liet liggen, was er ook bij Reindert Berger na het 1-1-gelijkspel. “We speelden hier als neofiet in de reeks zowaar om de leidersplaats. Toen Hulsmans bij Witgoor net voor de pauze een rode kaart slikte, steeg bij ons de overtuiging dat er mogelijk een zege inzat. Alleen bleken wij te onrustig in balbezit en vergaten we ons moment af te wachten”.
 2. Miron Muslic voor zijn debuut als T1 van Cercle Brugge straks op AA Gent: “Met de spirit van vorig seizoen”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Miron Muslic voor zijn debuut als T1 van Cercle Brugge straks op AA Gent: “Met de spirit van vorig seizoen”

  Over enkele uren gaat Cercle Brugge in de Ghelamco Arena op zoek naar zijn tweede zege van het seizoen. Op de groen-zwarte bus zit Dominik Thalhammer niet langer vooraan. Na het ontslag van de Oostenrijker is diens landgenoot met Bosnische roots, Miron Muslic, nu de man die langs de zijlijn de orders uitdeelt. “We moeten terug naar de basis die ons vorig seizoen zo vaak punten opleverde”, herhaalde de 40-jarige Muslic de afgelopen twee weken voortdurend.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.