Aless Debock won in Kruishoutem zijn eerste nieuwelingenwedstrijd.
Volledig scherm
Aless Debock won in Kruishoutem zijn eerste nieuwelingenwedstrijd. © RV/André Marlier

Limburgs kampioen Aless De Bock trekt met gezonde ambitie naar het BK: “Ben geen topfavoriet, maar zal elke kans grijpen”

Wielrennen BK nieuwelingenAless De Bock (Isorex CT) pakte vorig weekend de Limburgse titel bij de eerstejaars nieuwelingen. Een dag later won hij in zijn kampioenentrui zijn eerste koers. De renner uit Hechtel-Eksel topt de Limburgse deelnemerslijst aan het BK van zondag in Liedekerke. De Bock trekt met gezonde ambitie naar de titelstrijd. “Favoriet? Zeker geen topfavoriet, er zijn veel kanshebbers. Maar ik geef toe, de benen zijn goed en ik zal elke kans grijpen”, vertelt hij.

  1. Amaury Cordeel in laatste rechte lijn voor thuisraces in Francorchamps eind deze maand
    Autosport

    Amaury Cordeel in laatste rechte lijn voor thuisraces in Francor­champs eind deze maand

    Dit weekend is de autosportactualiteit geconcentreerd op twee plaatsen: de Hungaroring in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en Spa-Francorchamps in onze Ardennen. Waar in Spa de bekende 24-uursrace voor GT-wagens op het menu staat, zijn in Hongarije de F1-rijders, maar ook de F3-rijders aan het werk, met onder meer onze jonge landgenoot Amaury Cordeel. Cordeel groeit stap voor stap in zijn maidenseizoen, maar het is geen makkelijke weg voor het talent uit Temse.