Aless Debock won in Kruishoutem zijn eerste nieuwelingenwedstrijd.
Volledig scherm
Aless Debock won in Kruishoutem zijn eerste nieuwelingenwedstrijd. © RV/André Marlier

Limburgs kampioen Aless De Bock trekt met gezonde ambitie naar het BK: “Ben geen topfavoriet, maar zal elke kans grijpen”

Wielrennen BK nieuwelingenAless De Bock (Isorex CT) pakte vorig weekend de Limburgse titel bij de eerstejaars nieuwelingen. Een dag later won hij in zijn kampioenentrui zijn eerste koers. De renner uit Hechtel-Eksel topt de Limburgse deelnemerslijst aan het BK van zondag in Liedekerke. De Bock trekt met gezonde ambitie naar de titelstrijd. “Favoriet? Zeker geen topfavoriet, er zijn veel kanshebbers. Maar ik geef toe, de benen zijn goed en ik zal elke kans grijpen”, vertelt hij.

  1. Oleksandr Drambaiev tracht oorlog in Oekraïne te vergeten bij Zulte Waregem: “Je gaat er mee slapen”
    Voetbal Jupiler Pro League

    Oleksandr Drambaiev tracht oorlog in Oekraïne te vergeten bij Zulte Waregem: “Je gaat er mee slapen”

    Zowat dertig jaar na Vital Borkelmans loopt er opnieuw een ‘brommerke’ langs de linkerflank in het Regenboogstadion rond. Toen was dat bij SV Waregem, nu bij Zulte Waregem. Oleksandr Drambaiev kijkt niet op een kilometertje meer of minder, maar de 21-jarige Oekraïner is niet enkel een loopwonder. Dat bewees hij vorige vrijdag in Jan Breydel, waar hij het doelpunt scoorde dat Essevee een onverhoopt punt opleverde bij het bezoek aan Club Brugge. Een kennismaking.