Valerio Piva begint zaterdag aan zijn twintigste Ronde van Italië.
Volledig scherm
Valerio Piva begint zaterdag aan zijn twintigste Ronde van Italië. © Photo News

Limburger Valerio Piva trekt met Quinten Hermans naar ronde van zijn vaderland: “Hij kan een rit winnen”

Wielrennen profsZaterdag gaat in Turijn de Giro van start. De 104e editie van de Ronde van Italië wordt er één met slechts één Limburgse deelnemer: Quinten Hermans. De Looienaar van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is daarmee aan zijn eerste grote ronde toe. Dat is helemaal niet zo voor gouwgenoot en ploegleider Valerio Piva. De Italiaanse Limburger staat voor de twintigste keer aan de start van de ronde van zijn vaderland. “Ik ken er intussen mijn weg”, lacht Piva. 

 1. Dominika Sobolska is terug in België met de Yellow Tigers: “Vechtersmentaliteit is het handelsmerk van nationale selectie”
  VOLLEYBAL

  Dominika Sobolska is terug in België met de Yellow Tigers: “Vechters­men­ta­li­teit is het handels­merk van nationale selectie”

  De Yellow Tigers speelden zondagavond een oefenwedstrijd tegen Nederland als voorbereiding op de Volley Nations League die op het einde van deze maand van start gaat. Op twee velden tegelijkertijd kreeg de hele Belgische selectie de gelegenheid om zich te tonen tegen de lange Nederlandse meiden. Dominika Sobolska uit Roeselare is blij om terug bij de nationale volleybalselectie te zijn.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01