Dries Vanthoor op weg naar de zege in Magny-Cours. De regerende kampioen deed dat in een WRT Audi.
Volledig scherm
Dries Vanthoor op weg naar de zege in Magny-Cours. De regerende kampioen deed dat in een WRT Audi. © Patrick Hecqq/RV

Limburg succes in GT World op Magny-Cours. Vanthoor wint algemeen, Machiels de klasse

autosportIn het Franse Magny-Cours wordt dit weekend de eerste meeting van de GT World Sprint verreden en het kampioenschap startte perfect voor de regerende kampioen Dries Vanthoor. De man uit Hasselt won, samen met zijn teamgenoot Charles Weerts de opener van het seizoen, een nachtrace op de Franse voormalige F1-omloop. In de Pro/Am-categorie ging de zege naar een andere Hasselaar, Louis Machiels. Later zondag volgt nog een tweede wedstrijd.

 1. Laura Heyrman: “Even helpen bij de start van het beachvolleybal en vanaf augustus aan de slag bij mijn nieuwe ploeg in Istanboel”
  beachvolleybal bk

  Laura Heyrman: “Even helpen bij de start van het beachvol­ley­bal en vanaf augustus aan de slag bij mijn nieuwe ploeg in Istanboel”

  Het nationaal kampioenschap beachvolleybal gaat opnieuw van start. Zaterdag en zondag wordt in Ieper het startschot gegeven van het nieuwe beachseizoen. Laura Heyrman uit Temse heeft met Saugella Monza een uitstekend seizoen achter de rug in de Italiaanse Serie A en zal Annelore Bex bijstaan bij haar eerste stapjes in het Belgisch beachcircuit.
 2. Erwin Vandendaele (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbauer’ op het EK 1972: 
“Wraakroepend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”
  voetbal 'Bijna vergeten' EK-gangers

  Erwin Vandendae­le (76) was als Gouden Schoen de ‘Belgische Beckenbau­er’ op het EK 1972: “Wraak­roe­pend dat Rode Duivels geen eigen stadion hebben”

  Op het EK van 1972 dat in België werd georganiseerd, vervulde Erwin Vandendaele bij de toenmalige Witte Duivels van bondscoach Raymond Goethals de rol van vrije verdediger. Libero, zoals dat toen heette. Omwille van zijn sierlijke speelstijl werd de toen regerende Gouden Schoen wel eens vergeleken met de grote Franz Beckenbauer, die hij in de halve finale op de Bosuil ontmoette. “Het was geen voordeel op Antwerp te moeten spelen”, bedenkt de Oost-Vlaming nu. “Maar wij speelden ten minste nog in eigen land. Nu is er geen nationaal stadion voor onze Rode Duivels. Wraakroepend, vind ik dat.”