De spelers van Lille United B stappen in de voetsporen van de A-ploeg. Het eerste jaar van de fusieclub is een schot in de roos.
Volledig scherm
De spelers van Lille United B stappen in de voetsporen van de A-ploeg. Het eerste jaar van de fusieclub is een schot in de roos. © Mpics

Lille United viert twee weken na succes van de A-ploeg promotie van de B-ploeg naar tweede provinciale

voetbal eindronde derde provincialeLille United heeft zondagnamiddag voor een unieke gebeurtenis gezorgd. Twee weken nadat de A-ploeg de promotie naar tweede nationale afdwong, slaagde de B-ploeg erin om naar tweede provinciale door te stoten. Lille won in de eindronde de terugwedstrijd tegen Willebroekse met 2-0. Doelman Tom Wagemans stond, net als twee weken geleden met de A-ploeg tegen Diest, nu ook tegen Willebroekse onder de lat.

  1. Amaury Capiot begint aan zijn eerste Ronde van Frankrijk: “Blij als een kind”
    Wielrennen profs

    Amaury Capiot begint aan zijn eerste Ronde van Frankrijk: “Blij als een kind”

    Amaury Capiot (Arkea Samsic) is één van de veertig renners die vrijdag voor het eerst aan de start van de Ronde van Frankrijk staan. Met zijn 29 jaar staat de Lanakenaar in de top tien van de oudste Tour-debutanten van 2022. Daar maalt Capiot niet om. “Ik wist het al een tijdje, maar toen mijn team de selectie maandag bekendmaakte, voelde ik me zo blij als een kind. Ik heb er lang op moeten wachten en daarom wordt het echt genieten. En werken natuurlijk, want de verwachtingen zijn hoog”, vertelt Amaury Capiot.