Gillian Van Ginckel (r) in duel met Michiel Meynendonckx van De Kempen. Diep in blessuretijd scoorde Van Ginckel de winnende treffer voor Lille.
Volledig scherm
Gillian Van Ginckel (r) in duel met Michiel Meynendonckx van De Kempen. Diep in blessuretijd scoorde Van Ginckel de winnende treffer voor Lille. © Mpics

Lille United beslist diep in blessuretijd burenduel op het veld van De Kempen

voetbal derde nationale BNa een waanzinnig burenduel tussen De Kempen en Lille United, hebben de bezoekers diep in blessuretijd het laken naar zich toe kunnen trekken. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd, leidde De Kempen nog met 2-1. Door deze 2-3-zege blijft Lille in derde nationale B vlot bovenaan meedraaien. De Kempen geraakt niet weg uit de kelder van het klassement.

 1. Ward Van Dyck (Achel) na puntenwinst in de hel van Menen: “Geen idee of het ook een hel van Teruel wordt”
  Volleybal Challenge Cup

  Ward Van Dyck (Achel) na punten­winst in de hel van Menen: “Geen idee of het ook een hel van Teruel wordt”

  Tectum Achel neemt het woensdagavond in zijn eerste Europese wedstrijd ooit op tegen het Spaanse Teruel. Nieuw voor de club dus, maar ook nieuw voor heel wat spelers. Ward Van Dyck is één van hen. De Kempenaar zat maandag nog op zijn werk om dan snel zijn koffers te pakken. “Ik ben vijf minuten eerder gestopt met werken”, lacht Van Dyck, die in Menen toonde er weer helemaal te staan. “Het eerste punt deed deugd, vooral omdat we een 2-0-achterstand opgehaald hebben. Hopelijk trekken we de lijn door in Teruel.”
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Bart Köhlen (Sporting Pelt): “We gaan naar leider Kembit-Lions om te winnen”

  Bart Köhlen (Sporting Pelt): “We gaan naar leider Kem­bit-Li­ons om te winnen”

  Vorig weekend leed leider Kembit-Lions hun eerste nederlaag van het seizoen tegen Hurry Up. Sporting Pelt, knap op de derde plaats, kon niet profiteren, want in de thuiswedstrijd tegen Bevo moest de wedstrijd na amper 23 seconden worden stopgezet door een lichtpanne. Komend weekend ontvangen de Lions met geslepen messen Sporting Pelt. De ervaren Bart Köhlen laat zich niet snel intimideren en zijn Pelt is klaar voor de topper.
 3. Michael Simeon leidt vanaf 1 december dagelijkse werking bij Rupel Boom: “Het vuur in Boom weer aanwakkeren”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Michael Simeon leidt vanaf 1 december dagelijkse werking bij Rupel Boom: “Het vuur in Boom weer aanwakke­ren”

  Vanaf 1 december wordt de dagelijkse leiding van Rupel Boom in goede banen geleid door Michael Simeon. De 39-jarige Brusselaar werd aangesteld als Managing Director van de Steenbakkers die de komende weken voort communiceren over het nieuwe organigram binnen de eerstenationaler. Daarin lijkt ook voor (een deel van?) het oude bestuur nog een rol weggelegd.