Van Breedam (1) en Mouha (2): "De Olympische beleving is niet te vergelijken met een ander topevenement.”
Volledig scherm
Van Breedam (1) en Mouha (2): "De Olympische beleving is niet te vergelijken met een ander topevenement.” © Belga

Liesbet Van Breedam: “Telkens wanneer de Olympische Spelen beginnen, komen de geweldige herinneringen aan Peking 2008 weer boven”

In 1996, tijdens de Olympische Spelen van Atlanta, stond beachvolleybal voor de eerste keer op de officiële kalender. Het was een enorme mijlpaal in de geschiedenis van deze sport. Sindsdien is beachvolley niet meer weg te denken uit het programma. De zomersport wint almaar aan populariteit en behoort tot de meest bekeken topevenementen op de Spelen. In Tokyo 2021 viert het beachvolleybal zijn 25-jarig jubileum op de olympische kalender. 

 1. Milan Menten bekroont sterke Tour de Wallonie met podium in slotrit: “Het tweede deel van mijn seizoen is goed gestart”
  Wielrennen

  Milan Menten bekroont sterke Tour de Wallonie met podium in slotrit: “Het tweede deel van mijn seizoen is goed gestart”

  Milan Menten (Bingoal Pauwels Sauces WB) heeft er een goede Tour de Wallonie opzitten. De Bilzenaar eindigde in vier van de vijf ritten in de top tien. In de slotrit pakte hij de derde plaats en daarmee verzekerde Menten zich van een knappe tiende stek in het eindklassement. “Met dank aan de stage in Livigno. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen en vooral naar de rit in de Benelux Tour met aankomst in Bilzen”, vertelt hij.
 2. Siegerd Degeling neemt zijn team op sleeptouw: “Eendracht Termien kampioen? Het moet er eens van komen, hé”
  Voetbal provinciaal

  Siegerd Degeling neemt zijn team op sleeptouw: “Eendracht Termien kampioen? Het moet er eens van komen, hé”

  Na twee trainingsperiodes en oefenduels tegen Bregel Sport en KRC Genk, ging Eendracht Termien afgelopen week de laatste rechte lijn in richting competitiestart. Termien zag tijdens het tussenseizoen enkele ervaren routiniers vertrekken, maar compenseerde dit met het aantrekken van spelers die op een hoger niveau hun strepen verdienden. Volgende zondag start Termien de bekercompetitie op het veld van derde provincialer Grimbie 69.