Van Breedam (1) en Mouha (2): "De Olympische beleving is niet te vergelijken met een ander topevenement.”
Volledig scherm
Van Breedam (1) en Mouha (2): "De Olympische beleving is niet te vergelijken met een ander topevenement.” © Belga

Liesbet Van Breedam: “Telkens wanneer de Olympische Spelen beginnen, komen de geweldige herinneringen aan Peking 2008 weer boven”

In 1996, tijdens de Olympische Spelen van Atlanta, stond beachvolleybal voor de eerste keer op de officiële kalender. Het was een enorme mijlpaal in de geschiedenis van deze sport. Sindsdien is beachvolley niet meer weg te denken uit het programma. De zomersport wint almaar aan populariteit en behoort tot de meest bekeken topevenementen op de Spelen. In Tokyo 2021 viert het beachvolleybal zijn 25-jarig jubileum op de olympische kalender. 

 1. Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) stond pas voor eerst in basis: “Ik kan niet ontkennen dat het wat knaagt”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Charles Vanhoutte (Cercle Brugge) stond pas voor eerst in basis: “Ik kan niet ontkennen dat het wat knaagt”

  Over Cercle Brugge-KV Mechelen van vorige zaterdag vielen geen grootse verhalen te brouwen. Het werd een geschiedenisloze partij, met amper doelkansen. Twee of drie aan elke kant, met heel veel goede wil. Met elk een punt na de zoutloze 0-0 konden ze bij Mechelen wel leven, bij Cercle Brugge iets minder. Met vier punten bengelen beide ploegen dichter bij de staart van de klassering dan ze bij de start van de competitie voor ogen hadden.
 2. Louis en Gilles Vandecaveye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”
  Beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”

  Louis en Gilles Vandecaveye hebben zondag het BK beachvolleybal gewonnen. Een aantal jaar geleden won Louis reeds de nationale titel met de oudere broer Lander. Op het zonnige Muntplein in Brussel was het de eerste keer dat Louis met Gilles Vandecaveye de Masterfinales met winst kon afsluiten. Rekening houdend met de trainingsarbeid die aan de eindstrijd van de ‘Geberit Beach Tour’ vooraf ging, is het meer dan verdiend.
 1. T1 Wouter Hias (KVK Tienen) kijkt hoopvol vooruit naar competitie na bekerkater tegen Perwez: “Ik maak me gelukkig niet snel zorgen”

  T1 Wouter Hias (KVK Tienen) kijkt hoopvol vooruit naar competitie na bekerkater tegen Perwez: “Ik maak me gelukkig niet snel zorgen”

  De eerste wedstrijd met inzet in de Beker van België is uitgedraaid op een teleurstelling van formaat voor KVK Tienen. Want niemand die er echt mee rekening hield dat een eersteprovincialer als Perwez aan het langste eind zou trekken, al was het dan met het kleinste verschil (0-1). Gelukkig begint woensdag al de competitie, met de beloften van Charleroi als eerste tegenstander.