Een beeld uit de bekermatch Lierse-OHL: Alexander Maes probeert Kristiyan Malinov te passeren.
Volledig scherm
Een beeld uit de bekermatch Lierse-OHL: Alexander Maes probeert Kristiyan Malinov te passeren. © Belga

Lierse wil bekerkater doorspoelen op het veld van Waasland-Beveren: “Vol gaan voor eerste uitzege”

Voetbal eerste klasse BDe matchen volgen mekaar snel op voor Lierse Kempenzonen. Nadat de Pallieters woensdag ietwat onverdiend uit de beker werden gekegeld door OH Leuven volgt zaterdag alweer de verplaatsing naar Waasland-Beveren. “Daar hopen we eindelijk onze eerste uitzege te pakken”, zegt Lierses kapitein Alexander Maes (29).

 1. Jasper Sols na 3-2-zege van Dessel Sport tegen Rupel Boom: “Drang om ook tegen Thes en Luik te winnen, is bijzonder groot”
  Voetbal eerste nationale

  Jasper Sols na 3-2-zege van Dessel Sport tegen Rupel Boom: “Drang om ook tegen Thes en Luik te winnen, is bijzonder groot”

  Dessel Sport heeft zaterdagavond even mee aan de leiding gestaan in eerste nationale. Op het moment dat de partij tegen Rupel Boom werd afgefloten, was leider Patro Maasmechelen tegen Dender nog aan het verliezen. Uiteindelijk sleepten de Limburgers een gelijkspel uit de brand. Maar Dessel stapt, na de 3-2-overwinning en de achtste zege van het seizoen, als grote winnaar uit de voorbije speeldag.
 2. Mats Heyvaert en HO Wolvertem Merchtem geven dubbele voorsprong nog uit handen tegen Voorde-Appelterre: “Hebben het na de rust zelf weggegeven door onder ons niveau te acteren”
  voetbal derde nationale A

  Mats Heyvaert en HO Wolvertem Merchtem geven dubbele voorsprong nog uit handen tegen Voor­de-Appelterre: “Hebben het na de rust zelf weggegeven door onder ons niveau te acteren”

  HO Wolvertem Merchtem leek bij de rust de schaapjes op het droge te hebben tegen Voorde-Appelterre na twee goals. In de tweede helft liet het de thuisploeg nog in de match komen waardoor het finaal 2-2 werd. Te weinig vond ook centrale verdediger Mats Heyvaert, maker van de openingsgoal.