Mylan Ferreira Carrasco zorgde voor het Heistse doelpunt tegen Lierse-Kempenzonen.
Volledig scherm
Mylan Ferreira Carrasco zorgde voor het Heistse doelpunt tegen Lierse-Kempenzonen. © Mpics

Lierse-Kempenzonen haalt het makkelijk bij KSK Heist (1-4)

Voetbal Eerste nationaleLierse-Kempenzonen won woensdag, op de nationale feestdag, eerder makkelijk van eerstenationaler KSK Heist, dat wel één keer kon scoren, maar voor het overige nauwelijks in de wedstrijd zat. Geheel onlogisch is dat niet. De Lierenaars moeten al op 13 augustus klaar zijn voor de start van de competitie in 1B, terwijl Heist pas op 11 september paraat moet zijn tegen Dender. 

 1. Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwilligheid gezien”

  Yves Vanderhaeg­he (Cercle Brugge) hoopt op een rustig seizoen: “Ik heb een enorme bereidwil­lig­heid gezien”

  Over enkele uren begint Cercle Brugge aan de 84ste competitie uit zijn bestaan in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal, de vierde op rij sinds de promotie in maart 2018 ten koste van Beerschot in de titelbarrages van 1B. Op het veld van datzelfde Beerschot hopen coach Yves Vanderhaeghe en TD Carlos Aviña Ibarrola met groen-zwart te beginnen aan een campagne die eindelijk zonder degradatiestress kan worden afgewerkt. Maar Cercle is nog niet klaar met het huiswerk. “We zoeken nog twee offensieve profielen en er worden allicht ook nog enkele spelers uitgeleend”, geeft Aviña aan. “Ik ga vooraf geen voorspellingen doen”, zegt Vanderhaeghe dan weer. “Voetbalwedstrijden win je met daden op het veld, niet met woorden erbuiten.” En winnen, dat wil Vanderhaeghe.
 2. Sander Lemmens en Jente Boons staan voor het eerst aan de start van Brussel-Zepperen: “Schone koers, maar winnen is voor de sterkste”
  Wielrennen

  Sander Lemmens en Jente Boons staan voor het eerst aan de start van Brus­sel-Zepperen: “Schone koers, maar winnen is voor de sterkste”

  Sander Lemmens (Acrog Tormans Balen) en Jente Boons (Lotto-Soudal) staan zondag voor het eerst aan de start van Brussel-Zepperen. Boons omdat hij aan zijn eerste jaar als belofte bezig is, Lemmens omdat hij na een aanloop in het veld dit seizoen voor de weg koos. Aan gretigheid geen gebrek bij de twee Limburgers. Boons krijgt een vrije rol en hoopt de finale te rijden, Lemmens zou heel graag winnen. “Maar dat wordt niet makkelijk”, beseft hij.