Dario van den Buijs stond nu al twee wedstrijden in de basis bij RKC Waalwijk.
Volledig scherm
Dario van den Buijs stond nu al twee wedstrijden in de basis bij RKC Waalwijk. © Photo News

Lierenaar Dario Van Den Buijs (ex-Beerschot) verovert basisplek in Eredivisie bij RKC Waalwijk: “Ik krijg hier het vertrouwen dat ik in België miste”

voetbal in het buitenlandDario Van Den Buijs begon nog aan het seizoen bij Beerschot en speelde de eerste drie wedstrijden onder Peter Maes, maar daarna verdween de 26-jarige verdediger naar de bank. De Lierenaar had de boodschap begrepen en tekende aan het einde van de zomermercato voor vier jaar bij RKC Waalwijk. Daar duurde het even voor hij zich kon doorzetten, maar intussen lijkt Van Den Buijs onze Noorderburen te hebben overtuigd van zijn kunnen.

 1. Hanna Vandenbussche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”
  VELDLOPEN

  Hanna Vandenbus­sche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup georganiseerd. Traditioneel is dit ook de wedstrijd waar de tickets worden uitgedeeld voor het EK veldlopen, dat dit jaar op 12 december in het Ierse Dublin plaatsvindt. Hanna Vandenbussche hoopt zich, net als in 2017 en 2018, te kwalificeren voor dit kampioenschap, maar ze beseft dat dit niet gemakkelijk zal worden. “Er zijn heel wat atletes van hetzelfde niveau en het wordt allicht een onvoorspelbare wedstrijd”, klinkt het.
 2. Bernard Seghers geniet van het succes van Zelzate: “Groeien is niet evident, maar we hebben nog progressiemarge”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Bernard Seghers geniet van het succes van Zelzate: “Groeien is niet evident, maar we hebben nog progressie­mar­ge”

  KVV Zelzate mag zoetjesaan dé revelatie in tweede nationale A genoemd worden. Gedreven trainer, een spelersgroep met ervaring enerzijds, maar anderzijds ook met jonge, maar mature voetballers, die aan het begin van een mooie loopbaan staan. Dat alles is goed voor een vijfde plaats. Zaterdag had Zelzate op Lokeren-Temse moeten spelen, maar de trip naar Daknam is afgelast wegens een coronabesmetting bij Zelzate.