Isaac Kimeli en Robin Hendrix liepen al samen op kampioenschappen.
Volledig scherm
Isaac Kimeli en Robin Hendrix liepen al samen op kampioenschappen. © Belga

Liefst acht atleten van OEH nemen de komende dagen deel aan de Spelen

AtletiekVandaag start het atletiekgedeelte op de Olympische Spelen in Tokio. De Vlaams-Brabantse clubs komen daarbij flink aan bod en dat geldt zeker voor OEH. Door de overgang van het team rond trainer Jacques Borlée steeg het aantal Tokiogangers flink. Daardoor zullen liefst acht atleten van de Halse club aan de slag gaan de komende dagen, al zitten daar ook reserves voor de aflossingen bij.

 1. Olsa Brakel pakt meer dan verdiend punt bij Sparta Petegem: “En dat met vier jongeren in de ploeg”
  Voetbal Tweede nationale A

  Olsa Brakel pakt meer dan verdiend punt bij Sparta Petegem: “En dat met vier jongeren in de ploeg”

  Olsa Brakel heeft zich op een meer dan degelijke manier herpakt na de pijnlijke thuisnederlaag van vorige week op eigen veld tegen Dikkelvenne. Tegen uittredend kampioen Sparta Petegem keek geel-zwart al vlug tegen een achterstand aan, maar D’Hondt en Cordie deden hun ploeg dromen van een stunt. Een verdedigend schoonheidsfoutje zorgde uiteindelijk nog voor de gelijkmaker, zodat Olsa met een dubbel gevoel op de puntendeling terugblikte.
 2. Bram Criel en promovendus Wavria blijven ongeslagen na derby tegen KGR Katelijne (2-0) en zijn alleen leider: “Ik zag zelden een groep die zó durft voetballen”
  voetbal tweede provinciale A

  Bram Criel en promoven­dus Wavria blijven ongeslagen na derby tegen KGR Katelijne (2-0) en zijn alleen leider: “Ik zag zelden een groep die zó durft voetballen”

  SK Wavria dwong vorig seizoen de promotie af via de eindronde en op dat enthousiasme gaat het dit seizoen duidelijk nog door. De promovendus won zondag de derby tegen KGR Katelijne met 2-0 en zo blijven Bram Criel en zijn maats als enige ploeg nog ongeslagen dit seizoen en voeren ze zelfs verrassend de rangschikking aan in tweede provinciale A.
 1. Christophe De Keyser pakt zilver op EK halve triatlon in uitgeregend Bilbao: “Zat verkleumd op de fiets”
  Triatlon

  Christophe De Keyser pakt zilver op EK halve triatlon in uitgere­gend Bilbao: “Zat verkleumd op de fiets”

  Wat een seizoen toch voor triatleet Christophe De Keyser. Na zijn knappe winst in onder meer de Ironman van Marbella, de triatlon van Brugge en nog enkele sterke prestaties op het internationale niveau, pakte de Overijsenaar afgelopen weekend knap het zilver op het EK halve triatlon in het uitgeregende Spaanse Bilboa. De Keyser, die het vooral op de fiets lastig had met de koude en de regen, moest enkel de Spanjaard Benito voor zich dulden aan de finish.