De Norma M20FC van Deldiche Racing, waar Steve Vanbellingen dit weekend in Zolder wil mee schitteren.
Volledig scherm
De Norma M20FC van Deldiche Racing, waar Steve Vanbellingen dit weekend in Zolder wil mee schitteren. © Roel Ramaekers/RV

Leuvenaars met stevige ambities in de 43ste editie van de 24 uur van Zolder

autosportHoewel Leuven dit weekend het centrum van de wielerwereld is, trekken een aantal Leuvenaars met stevige sportieve ambities richting Limburg. Niet voor een wielerwedstrijd, maar wel voor de 43ste editie van de 24 uur van Zolder. Steve Vanbellingen, vader en zoon Longin, maar ook ex-topbasketter Gary Terclavers willen er zondag op een podium staan.

 1. Vinnie Frans en KSV Bornem boeken in derby tegen Willebroekse eerste zege in maanden (2-0): “Hopelijk snel duidelijkheid over fusieplannen”
  voetbal tweede provinciale A

  Vinnie Frans en KSV Bornem boeken in derby tegen Willebroek­se eerste zege in maanden (2-0): “Hopelijk snel duidelijk­heid over fusieplan­nen”

  Terwijl in de bestuurskamer de mogelijkheden voor een fusie met Mariekerke-Branst bekeken worden, draait KSV Bornem een donkergrijs seizoen. De laatste zege dateerde al van 2 oktober en sindsdien pakten doelman Vinnie Frans en zijn ploegmaats nog een schamel puntje. Tot zondag dan, want in de derby tegen Willebroekse mocht Beurm eindelijk nog eens aan het feest. Het werd 2-0 en Frans zelf, die vierde zijn tweede clean sheet van het seizoen.
 2. Radiostilte bij Team De Ceuster-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen
  Veldrijden beloften

  Radiostil­te bij Team De Ceus­ter-Bonache over niet verlengen contract Julie Brouwers, vader Gerry had het niet zien aankomen

  Het niet verlengen van het contract van Belgisch kampioen Julie Brouwers door haar team De Ceuster-Bonache lokte heel wat reacties uit. Vooral het feit dat haar team voor verjonging kiest en toch de nationale kampioene en de beste Belgische belofte op het WK op straat zet, is vreemd. “Ik begrijp de vragen, maar we hebben beslist om er niet over te communiceren”, klinkt het bij manager Davy De Ceuster. “Ik had dit niet zien aankomen, het nieuws werd ons in een kort gesprek meegedeeld”, reageert papa Gerry Brouwers.