Jakob Cebasek probeert te scoren, maar wordt belaagd door Jo Van Buggenhout.
Volledig scherm
Jakob Cebasek probeert te scoren, maar wordt belaagd door Jo Van Buggenhout. © Belga

Leuven Bears tegen Kangoeroes Mechelen pas in slotfase onderuit in heroïsche belle

Basketbal BNXT LeagueWat een seizoen heeft Leuven Bears afgewerkt. In een spetterende belle moest de ploeg pas in de allerlaatste fase de duimen leggen tegen een waardige finalist. Voor Leuven zit het seizoen er nog niet op. Volgend weekend kan het sprookje voortgaan in de play-offs met de Nederlandse ploegen bij. Okapi wordt zaterdag de tegenstander.

 1. Greg Vanderidt (ex-Beerschot en Rupel Boom) is de nieuwe coach van Racing Mechelen: “Een unieke club”
  voetbal tweede nationale B

  Greg Vanderidt (ex-Beer­schot en Rupel Boom) is de nieuwe coach van Racing Mechelen: “Een unieke club”

  Het Racing Mechelen-bestuur liet er geen gras over groeien en stelde daags nadat het afscheid nam van trainer Dave De Herdt met Greg Vanderidt al zijn nieuwe coach voor. Voor de 51-jarige Vanderidt (onder meer ex-Rupel Boom en Eppegem) een nieuwe sportieve uitdaging na zijn korte passage bij Beerschot waar hij vorig seizoen werkte als assistent van Javier Torrente en na diens ontslag het seizoen uit deed als T1.
 2. Amaury Capiot begint aan zijn eerste Ronde van Frankrijk: “Blij als een kind”
  Wielrennen profs

  Amaury Capiot begint aan zijn eerste Ronde van Frankrijk: “Blij als een kind”

  Amaury Capiot (Arkea Samsic) is één van de veertig renners die vrijdag voor het eerst aan de start van de Ronde van Frankrijk staan. Met zijn 29 jaar staat de Lanakenaar in de top tien van de oudste Tour-debutanten van 2022. Daar maalt Capiot niet om. “Ik wist het al een tijdje, maar toen mijn team de selectie maandag bekendmaakte, voelde ik me zo blij als een kind. Ik heb er lang op moeten wachten en daarom wordt het echt genieten. En werken natuurlijk, want de verwachtingen zijn hoog”, vertelt Amaury Capiot.