Stijn Stijnen pleit voor realisme, maar weet dat er zaterdag meer dan ooit een gemotiveerd elftal op de mat zal staan.
Volledig scherm
Stijn Stijnen pleit voor realisme, maar weet dat er zaterdag meer dan ooit een gemotiveerd elftal op de mat zal staan. © Dick Demey

Leidersplaats voor Patro Eisden zorgt voor een heuse topper tegen Dessel: “Waarom geen vierde keer op rij winnen?”

voetbal eerste nationaleHet Maasland maakt zich op voor de topper  in eerste nationale tussen Patro Eisden en Dessel. Beide ploegen tellen elf punten en prijken helemaal bovenin. Dessel werd bij aanvang van het seizoen getipt als mogelijk titelkandidaat. Voor Eisden lag dit anders. Het behoud zou reeds een succes zijn. Maar de Limburgers puurden uit de laatste drie wedstrijden het maximum van de punten en beenden onverhoopt de leidersploegen bij. Benieuwd of de manschappen van trainer Stijn Stijnen deze positieve flow kunnen aanhouden.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Jonathan Goudeseune is klaar voor CrossCup in Roeselare: “Zo hoog mogelijk eindigen”
  Veldlopen

  Jonathan Goudeseune is klaar voor CrossCup in Roeselare: “Zo hoog mogelijk eindigen”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup afgewerkt. Traditioneel is het ook de kwalificatiewedstrijd voor het EK veldlopen dat op 12 december in het Ierse Dublin wordt georganiseerd. Bij de mannen wordt het aan West-Vlaamse kant vooral uitkijken naar Ieperling Jonathan Goudeseune. De 23-jarige atleet van FLAC gaf in Mol met een knappe zesde plaats alvast zijn visitekaartje af. “De vorm is goed, maar een EK-selectie lijkt me niet realistisch”, klinkt het.
 1. Kjetil Borry (FCV Dender): “Manier waarop we resultaat neerzetten, maakt niet uit”
  Voetbal eerste nationale

  Kjetil Borry (FCV Dender): “Manier waarop we resultaat neerzetten, maakt niet uit”

  Na het vele puntengemors van de jongste weken is winnen tegen Winkel Sport een must voor FCV Dender. Het dominant voetbal en het creëren van veel kansen moet eindelijk omgezet worden in doelpunten. Met klinkende namen in de ploeg voor het niveau van eerste nationale, zoals Xaver Gies, Wesley Vanbelle, Jonny Rowell, Kenneth Houdret, Sam Valcke, Esteban Casagolda, Ridwane M’Barki en anderen, is een plaats in de middenmoot onvoldoende.
 2. Lille United trekt zaterdagavond gehavend naar de topper tegen leider Racing Mechelen: “Genoeg kwaliteit in huis om ons mannetje te staan”
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Lille United trekt zaterdag­avond gehavend naar de topper tegen leider Racing Mechelen: “Genoeg kwaliteit in huis om ons mannetje te staan”

  Met Racing Mechelen en Lille United staan zaterdagavond in derde nationale B de leider en zijn dichtste achtervolger tegenover mekaar. Het verschil bedraagt 1 punt. De bezoekers staan voor een zware uitdaging. Naast blessures en schorsingen werd de club deze week ook getroffen door corona. Zo zitten verdediger Olivier Schops en invallersdoelman Gianni Van Staay nog enkele dagen in afzondering.
 3. Robby Van Kelst en VV Duffel zijn bijna halfweg het seizoen nog puntenloos: “Behoud is niet onze prioriteit”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Robby Van Kelst en VV Duffel zijn bijna halfweg het seizoen nog puntenloos: “Behoud is niet onze prioriteit”

  Bij het stopzetten van de competitie vorig seizoen telde tweedeprovincialer VV Duffel geen enkel punt en die, zij het bedenkelijke, constante trekken de troepen van Robby Van Kelst ook in het huidige kalenderjaar door. De kans dat de Duffelaars dit keer aan de degradatie ontsnappen is met bijna de helft van de wedstrijden gespeeld, dus vrijwel onbestaande, maar toch houdt Van Kelst er de moed in.