Een vierende Hervé Matthys, na Beerschots recente zege tegen Deinze.
Volledig scherm
Een vierende Hervé Matthys, na Beerschots recente zege tegen Deinze. © BELGA

Leider Beerschot en Hervé Matthys willen bevestigen op RWDM: “Goede balans tussen gretige jongeren en ervaren mannen”

Voetbal CPLBevestigen: dat moet Beerschot zaterdag op RWDM proberen te doen na twee opeenvolgende competitiezeges. “Als je eens vier of vijf keer na mekaar kan winnen, doe je gouden zaken. Maar evident is dat niet in deze reeks”, zegt Beerschotverdediger Hervé Matthys (26).

 1. Fanno Nijst pakt met Olsa Brakel deugddoende zege op Gullegem: “Om de rust te bewaren was deze driepunter nodig”
  Voetbal tweede nationale A

  Fanno Nijst pakt met Olsa Brakel deugddoen­de zege op Gullegem: “Om de rust te bewaren was deze driepunter nodig”

  Olsa Brakel heeft eindelijk nog eens een zege beet. Na de twee draws voor eigenlijk volk snakte geel-zwart naar winst op het veld van staartploeg Gullegem. Met onder meer twee doelpunten van Habbas en opnieuw een belangrijke treffer van yougster Van Eerstvelde trok Brakel aan het langste eind. Winst in de inhaalmatch van woensdag op Jong Cercle brengt Olsa zowaar naar een zesde plaats in het klassement.
 2. Falko Geenens (E. Aalst) na vlotte winst tegen Sparta Petegem: “Eerste hattrick in mijn voetbalcarrière”
  Voetbal tweede nationale A

  Falko Geenens (E. Aalst) na vlotte winst tegen Sparta Petegem: “Eerste hattrick in mijn voetbalcar­riè­re”

  De prestatie van Eendracht Aalst tegen Sparta Petegem benaderde de perfectie. De kampioen van vorig seizoen werd in alle lijnen overpowered, dixit de bezoekende coach Bert Dhont. Het Aalsters overwicht werd uitgedrukt met een hattrick van Falko Geenens. En als je iemand dit gunt, dan is het wel de kapitein van Eendracht. De clubspeler van de wit-zwarten bij uitstek.
 1. Kevin Huysmans ontbindt eindelijk nog eens z'n duivels en bezorgt KGR Katelijne met hattrick 3-4-zege bij Oppuurs: “De aanvoer is terug”
  voetbal 2pa

  Kevin Huysmans ontbindt eindelijk nog eens z'n duivels en bezorgt KGR Katelijne met hattrick 3-4-zege bij Oppuurs: “De aanvoer is terug”

  Groen-Rood Katelijne zet zijn opmars verder. Nadat het vorige week zijn tweede seizoenszege boekte tegen Bonheiden (3-1), was het zaterdagavond opnieuw raak, 3-4 werd het bij Oppuurs. Grote man bij de bezoekers was (eindelijk nog eens) Kevin Huysmans. De voormalige topschutter had voor het duel met Oppuurs amper vier keer gescoord en dus deed zijn eerste hattrick van het seizoen zichtbaar deugd.