Rik Van den Berghe aan de bal.
Volledig scherm
Rik Van den Berghe aan de bal. © Geert De Rycke

LDP Donza geeft Basics Melsele-Beveren lik op stuk

basketbalFusieploeg LDP Donza heeft Remant Basics Melsele-Beveren zijn eerste nederlaag aangesmeerd. De Waaslanders speelden voor het eerst dit seizoen tegen een tweedeklasser en dat liep meteen fout. Wij sprokkelden reacties in het winnende en verliezende kamp.

 1. Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkingen na corona-uitbraak: “Wie brengt duidelijkheid in de te volgen procedure?”
  VOETBAL DERDE PROVINCIALE A

  Jean Max (KMR Biesen) zit met bedenkin­gen na corona-uit­braak: “Wie brengt duidelijk­heid in de te volgen procedure?”

  Of het eerste elftal van derdeprovincialer KMR Biesen zondag de korte verplaatsing naar Membruggen zal maken, is op dit ogenblik zeer de vraag. Na een positieve melding bij één van de reservespelers donderdagmorgen, bleek in de vooravond dat nog vijf spelers bij een zelftest een positieve indicatie noteerden. De dienstdoende ref noteerde zulks in bijzijn van beide teams en allicht zal voor de groene tafel van het PC later een definitief uitsluitsel geveld worden. “Geen van beide teams wil in dit geval spreken van een forfait”, aldus Jean Max, gerechtigd correspondent bij KMR Biesen. “Vraag aan de spelers of ze willen voetballen en zij zullen allen volmondig ‘ja’ antwoorden. Alleen kan je de gezondheid van de mensen uiteraard niet in het gedrang brengen en moet je nuchter de juiste beslissing nemen.”
 1. Lauden Hugelier met KSCT Menen tegen ex-ploeg FC Gullegem: “Niemand zal content zijn met een punt”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Lauden Hugelier met KSCT Menen tegen ex-ploeg FC Gullegem: “Niemand zal content zijn met een punt”

  Tweedenationaler KSCT Menen is zondag toe aan een eerste thuisderby van het seizoen. In het Vaubanstadion komt FC Gullegem op bezoek. Voor het team van trainer Peter Devos is het de kortste verplaatsing van het seizoen. Lauden Hugelier neemt het op tegen zijn ex-ploeg. “Ik kijk er wel naar uit”, zegt hij. “Voor beide ploegen is een belangrijke wedstrijd. Geen van beide ploegen zal content zijn met een punt.”
 2. Kersvers Maaseikkapitein Jolan Cox over het nieuwe seizoen: “Nog veel werk, maar we gaan opnieuw voor de prijzen”
  Volleybal EurMillions League

  Kersvers Maaseikka­pi­tein Jolan Cox over het nieuwe seizoen: “Nog veel werk, maar we gaan opnieuw voor de prijzen”

  Greenyard Maaseik stelde deze week de nieuwe ploeg voor. Dat gebeurde tijdens het uitzwaaifeest van Mathy Raedschelders die na 35 jaar afscheid neemt als voorzitter van de club. Dat feest stond al een jaar geleden op het programma, maar corona zorgde voor een vertraging. Kersvers kapitein Jolan Cox leidde het nieuwe team in. Daarin is er plaats voor liefst zeven nieuwkomers. “We zijn nog maar een week voltallig. Er ligt dus nog heel wat werk op de plank, maar we gaan opnieuw voor de prijzen”, vertelt Jolan Cox.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.