Shankland zit aan twee goals in zijn laatste twee wedstrijden.
Volledig scherm
Shankland zit aan twee goals in zijn laatste twee wedstrijden. © Belga

Lawrence Shankland is man in vorm bij Beerschot: “Als ik blijf scoren en hard werken, zal het moeilijker zijn om mij op de bank te zetten”

Voetbal 1ABeerschot heeft tegen Zulte Waregem een verloren situtatie in het absolute slot nog kunnen ombuigen in een gelijkspel. Veel schieten de Ratten daar echter niet mee op. De redding bewerkstelligen is en blijft een aartsmoeilijke opgave. Een lichtpunt is wel de stijgende vormcurve van Lawrence Shankland. De Schotse spits scoorde tegen Zulte Waregem zijn tweede doelpunt in enkele dagen tijd.

  1. Gaëtan Makonga (Olsa Brakel) hangt per direct voetbalschoenen aan de haak: “Ik verhuis met mijn gezin naar Dubaï”
    PREMIUM
    voetbal tweede nationale A

    Gaëtan Makonga (Olsa Brakel) hangt per direct voetbal­schoe­nen aan de haak: “Ik verhuis met mijn gezin naar Dubaï”

    Nu Olsa Brakel de degradatiezorgen zo goed als volledig van zich afgeschud heeft, kan de club zich focussen op een rustige afloop van het seizoen. Meestrijden voor de derde periodetitel is voor geel-zwart - dat trouwens geen licentie aanvroeg voor eerste nationale - geen doel op zich, maar een mogelijke eindronde slaan ze aan de Parkweg zeker niet af. De weg er naartoe is echt nog lang en zal moeten bewandeld worden zonder centrale verdediger Gaëtan Makonga. Hij heeft beslist de voetbalschoenen per direct aan de haak te hangen.