Laurens Sweeck bewees in Hamme dat het conditioneel allemaal goed zit.
Volledig scherm
Laurens Sweeck bewees in Hamme dat het conditioneel allemaal goed zit. © Gmax

Laurens Sweeck is klaar voor WK in Fayetteville: “Frontvorming is nodig tegen Pidcock”

Veldrijden profsZondag(avond) werken de profs hun wereldkampioenschap veldrijden af. In het Amerikaanse Fayetteville gaan ze op zoek naar een opvolger voor Mathieu van der Poel. Tom Pidcock start als favoriet, maar de Belgen zijn in Arkansas zeker niet kansloos. Laurens Sweeck heeft de topconditie alvast te pakken.

 1. Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”
  PREMIUM
  Wielrennen juniores

  Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”

  Aless De Bock staat zondag aan de start van Gent-Wevelgem voor juniores. De eerstejaars U19 uit Hechtel-Eksel maakt deel uit van een sterk team van Acrog-Tormans Balen met Sente Sentjens als speerpunt. “Sente is inderdaad onze vooruitgeschoven man. Ikzelf trek naar Gent-Wevelgem met de bedoeling me nog beter te leren kennen als renner. Vorig jaar werd ik derde bij de nieuwelingen, benieuwd wat het nu wordt”, vertelt de Noord-Limburger.
 2. Zieke Jordi Meeus niet in E3 Saxo Classic. Tim Wellens, Quinten Hermans, Jens Reynders en Kamiel Bonneu wel van de partij
  PREMIUM
  Wielrennen profs

  Zieke Jordi Meeus niet in E3 Saxo Classic. Tim Wellens, Quinten Hermans, Jens Reynders en Kamiel Bonneu wel van de partij

  Zoek vrijdag niet naar Jordi Meeus in de E3 Saxo Classic. De Lommelaar is ziek en komt niet aan de start. Hij hoopt met een extra rustdag voldoende hersteld te zijn voor Gent-Wevelgem van zondag. Vier andere Limburgers zijn er wel bij. Tim Wellens, Quinten Hermans, Jens Reynders en Kamiel Bonneu. De kans dat er na Jasper Philipsen en Gerben Thijssen eerder deze week opnieuw een Limburger wint, lijkt klein.