Laurens De Bock met Ewoud Pletinckx en Sammy Bossut in de achtergrond. De Waregemse defensie stond pal tijdens het laatste halfuur en sleepte de eerste thuiszege van het seizoen uit de brand.
Volledig scherm
Laurens De Bock met Ewoud Pletinckx en Sammy Bossut in de achtergrond. De Waregemse defensie stond pal tijdens het laatste halfuur en sleepte de eerste thuiszege van het seizoen uit de brand. © Photo News

Laurens De Bock (Zulte Waregem) pakt eerste thuiszege bij terugkeer: “Dit is een overwinning voor onze coach”

Voetbal 1AVeel sneller dan verwacht stond Laurens De Bock zaterdag weer op het veld bij Zulte Waregem. Zes weken nadat hij tegen Charleroi was uitgevallen en een operatie aan de buikspieren later, ging de Kalkenaar voorop in de strijd. “Die eerste thuiszege doet enorm veel deugd”, glunderde de linkspoot. “Vooral omdat we als ploeg toonden dat we voor onze coach wilden strijden.”

 1. Jan Van Clé coördineert de eerste Europese wedstrijden van Achel: “Het is meer dan een uitdaging”
  Volleybal Challenge Cup

  Jan Van Clé coördi­neert de eerste Europese wedstrij­den van Achel: “Het is meer dan een uitdaging”

  Bij Tectum Achel worden maandagavond de koffers gepakt voor de eerste Europese trip van de Noord-Limburgers. De Achelse delegatie vertrekt in de nacht van maandag op dinsdag naar Amsterdam om er in alle vroegte de vlucht naar Valencia te pakken. Delegatieleider Jan Van Clé is al enkele maanden met de voorbereidingen bezig. De Mechelaar zetelt in de adviesraad van de club en werd door voorzitter en volleymakker Joos Gysen gevraagd om de campagne te coördineren. “Het was een uitdaging, maar wel leuk om te doen”, vertelt hij.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.