Laura Verdonschot begint in Bredene aan haar veldritseizoen.
Volledig scherm
Laura Verdonschot begint in Bredene aan haar veldritseizoen. © Mpics

Laura Verdonschot start veldritseizoen in Bredene, maar kiest daarna voor het buitenland: “Eerste doel is UCI-punten verzamelen”

Veldrijden vrouwen eliteLaura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) begint in Bredene aan haar veldritseizoen. Normaal stond die Ethias Cross niet op haar programma, maar omdat er maandag ploegvoorstelling is, kon de voorziene wedstrijd in het buitenland niet doorgaan. “Na Bredene trek ik sowieso naar het buitenland. Ik wil in de eerste plaats UCI-punten verzamelen. Mijn doelen liggen later op het seizoen. Een goed BK bijvoorbeeld”, vertelt Verdonschot.

 1. Sabri Hmouda (RC Mechelen) over bepalende penaltymisser tegen Turnhout, trip naar Lebbeke en België-Marokko: “Eindsprint inzetten voor winterstop”

  Sabri Hmouda (RC Mechelen) over bepalende penaltymis­ser tegen Turnhout, trip naar Lebbeke en Bel­gië-Marokko: “Eindsprint inzetten voor winterstop”

  Sabri Hmouda liet na om zichzelf tot matchwinnaar te kronen tegen Turnhout. In de toegevoegde tijd trapte hij zijn strafschop ongelukkig over en zo moest Racing Mechelen na een nochtans sterke prestatie genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. De Mechelaars vergaten niet voor het eerst dit seizoen om zichzelf te belonen en dat willen ze maar al te graag goed maken in de laatste weken voor de winterstop, te beginnen op bezoek bij Lebbeke zaterdagavond.
 2. Invaller Ybe Vanderhoeft (Wellen) laat wedstrijdbeeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

  Invaller Ybe Vander­hoeft (Wellen) laat wedstrijd­beeld kantelen: “Ik wou die vrijschop lekker binnen laten draaien en het lukte nog ook”

  Toen Schoonbeek-Beverst zich vlak na de pauze weer langszij knokte, leek het wel alsof de derby tegen Wellen ook meteen beslecht was. Twee teams, die doorgaans voetballende oplossingen verkiezen, beperkten zich van dan af tot bikkelen. Gelukkig was er bij de bezoekers invaller Ybe Vanderhoeft, die meteen na zijn invalbeurt voor de 1-2-voorsprong tekende. In de slotfase werd op hem de fout gemaakt, die Poell vanop de stip kans gaf om de eindscore vast te leggen. “Ik wou van tegen de zijlijn die vrijschop lekker binnen laten draaien en het pakte goed uit. Wat die strafschop betreft. Volkomen terecht toch, vermits ik binnen de rechthoek gewoon onderuit gehaald werd”, aldus de 18-jarige knaap uit Kortenbos.