Laura Van Den Brande in actie bij het hoogspringen.
Volledig scherm
Laura Van Den Brande in actie bij het hoogspringen. © Robby Verdickt

Laura Van Den Brande haalt limiet voor WK juniores op de zevenkamp

atletiekLaura Van Den Brande realiseerde in het Griekse Naxos de beste zevenkamp uit haar carrière. Dankzij drie persoonlijke records klom ze met 5307 punten nipt boven de limiet van 5300 punten voor het WK U20 in Cali (1-6 augustus). Een fantastisch vervroegd verjaardagsgeschenk voor de atlete uit Hingene die maandag 18 kaarsjes mocht uitblazen.

 1. Dames van S-Bikes Doltcini staan hun mannetje: “Medaille op BK van Dina Scavone is geen toeval”
  Wielrennen

  Dames van S-Bikes Doltcini staan hun mannetje: “Medaille op BK van Dina Scavone is geen toeval”

  Zondag veroverde Dina Scavone in Middelkerke de zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap voor clubteams. Voor S-Bikes Doltcini is het een nieuw hoogtepunt dit seizoen. Zowel bij de mannen als bij de dames kan de ploeg uitstekende resultaten voorleggen. Hoewel het team zeker niet de grootste in het peloton is, behaalde men de voorbije maanden wel al zestien overwinningen.
 2. Nicolas Rommens maakt indruk op het middenveld bij Zulte Waregem: “Deze trein passeert maar één keer”
  voetbal jupiler pro league

  Nicolas Rommens maakt indruk op het middenveld bij Zulte Waregem: “Deze trein passeert maar één keer”

  Vanavond speelt Zulte Waregem zijn vierde oefenwedstrijd, om 18 uur in Ingelmunster tegen Sporting Charleroi. Een eerste echte test, na de ruime zeges (0-5 in Oudenaarde, 0-3 in Harelbeke, 0-7 in Petegem) tegen tweedenationalers. Tijdens die matchen eiste nieuwkomer Nicolas Rommens op het middenveld telkens een hoofdrol op. De 27-jarige Kempenaar lijkt helemaal klaar om eindelijk door te breken in de Jupiler Pro League. “Ik hoop een vaste stek af te dwingen en mijn sterk seizoen van bij RWDM nu een trapje hoger te kunnen bevestigen”, houdt hij het zelf nog even bescheiden.