Laura Peeters (m.) naast Lotte Daems (l.) en Lore Geussens op een provinciaal kampioenschap. Ze neemt in Herve ook deel aan het discuswerpen, maar de focus ligt meer op het kogelstoten.
Volledig scherm
Laura Peeters (m.) naast Lotte Daems (l.) en Lore Geussens op een provinciaal kampioenschap. Ze neemt in Herve ook deel aan het discuswerpen, maar de focus ligt meer op het kogelstoten. © KOS

Laura Peeters hoopt op medaille in het kogelstoten op BK beloften

ATLETIEKLaura Peeters hoopt om op het BK voor beloften in Herve van zaterdag een medaille te pakken in het kogelstoten. Vorige maand verbeterde de atlete uit Liezele haar persoonlijk record nog tot 12m40. 

 1. Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”
  Veldrijden Wereldbeker

  Quinten Hermans trekt met ambitie naar Zonhoven: “De kaarten lagen nooit zo gunstig”

  Quinten Hermans (Tormans CX) keerde deze week terug uit de VS waar hij zijn eerste wereldbekercross won. De Looienaar rijdt zondag voor het eerst sinds de Superprestigecross in Zolder in december van vorig jaar weer voor eigen publiek. Op een terrein dat hem ligt want Hermans won als belofte al een keer in Zonhoven. “Dat is lang geleden", lacht Hermans. “Bij de profs lukte het nog niet, maar voor komend weken liggen de kaarten gunstig. Ze lagen trouwens nooit eerder zo goed.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.