Laura De Neve in volle actie met de Red Flames tegen Zweden in de kwartfinale van het EK in Engeland.
Volledig scherm
Laura De Neve in volle actie met de Red Flames tegen Zweden in de kwartfinale van het EK in Engeland. © Photo News

Laura De Neve opent met RSCA Women competitie tegen E. Aalst: “Vertrek Tessa Wullaert collectief opvangen”

vrouwenvoetbal super leagueGelijktijdig met de Challenger Pro League (CPL), het vroegere 1B, begint ook de competitie in de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal. Normaal zou RSCA Women de dames van Eendracht Aalst ontvangen. Omdat het stadion in Zaventem, de thuisbasis van RSCA Women, nog niet klaar is, heeft paarswit de vraag gesteld om de wedstrijd om te draaien.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. T2 Jan Schoefs (Belisia) blikt vooruit naar de topper op Cappellen: “Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden en deze al zeker niet”

  T2 Jan Schoefs (Belisia) blikt vooruit naar de topper op Cappellen: “Er zijn geen gemakkelij­ke wedstrij­den en deze al zeker niet”

  Het gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Hasselt, zorgde bij Belisia aanvankelijk voor wat vertwijfeling. Ten onrechte zo blijkt, want met drie opeenvolgende zeges tekenden beide teams voor eenzelfde parcours. Een reeks die beiden aan de leiding brengt. Het is in die hoedanigheid dat Belisia de bus opstapt voor de topper op Cappellen. “Vergeet het fabeltje van de gemakkelijke wedstrijden in deze reeks. Die zijn er eenvoudigweg niet. Een wedstrijd op Cappellen is trouwens nooit een geschenkje”, waarschuwt T2 Jan Schoefs zijn spelersgroep.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.