lander Tijtgat op 28 februari op weg naar brons op het BK cross in het Park van Laken. In Leiden maakte hij zaterdag indruk op de 10km.
Volledig scherm
lander Tijtgat op 28 februari op weg naar brons op het BK cross in het Park van Laken. In Leiden maakte hij zaterdag indruk op de 10km. © BELGA

Lander Tijtgat imponeert op 10.000m: “Op de Nacht van de Atletiek loop ik mijn laatste pistewedstrijd ooit”

ATLETIEKOp z’n 38ste maakte Lander Tijtgat zaterdag in Leiden z’n debuut op de 10.000m op de piste. Hij verbeterde het BR voor masters (35+) met drie seconden tot 28.33.83. De komende weken maakt Tijtgat jacht op de mastersrecords op de 1500m en de 5000m om zo zijn laatste pisteseizoen in schoonheid af te sluiten.

 1. Jordi Meeus tot einde 2024 bij Bora-hansgrohe: “Enorme blijk van vertrouwen”
  Wielrennen Profs

  Jordi Meeus tot einde 2024 bij Bo­ra-hansgrohe: “Enorme blijk van vertrouwen”

  Jordi Meeus rijdt de komende drie seizoenen voor de Duitse formatie Bora-hansgrohe. De Lommelaar is er aan zijn eerste profjaar bezig en doet het blijkbaar zo goed dat de teamleiding hem een serieuze contractverlenging voorgelegd heeft. Meeus toonde dit seizoen al meer dan eens zijn waarde voor de ploeg. “Ik ben heel blij met deze contractverlenging. Het is een enorme blijk van vertrouwen”, zegt Meeus.
 2. Nieuwkomer Robby Ndefe voelt zich al helemaal thuis bij Olsa Brakel: “Anderlecht wordt toch al een eerste test”
  Voetbal tweede nationale A

  Nieuwkomer Robby Ndefe voelt zich al helemaal thuis bij Olsa Brakel: “Anderlecht wordt toch al een eerste test”

  Met twee zeges (Liedekerke en KVV Ardennen) en een gelijkspel (Denderhoutem) werkt tweedenationaler Olsa Brakel momenteel een degelijke voorbereiding af. Met de komst van de U23 van Anderlecht komende dinsdag krijgen ze aan de Parkweg schoon volk op bezoek. De match geldt als voorbereiding op het eerste bekertreffen van Olsa op zondag 8 augustus tegen meer dan waarschijnlijk de Kempense derdenationaler Lille.
 1. Amaury Cordeel in laatste rechte lijn voor thuisraces in Francorchamps eind deze maand
  Autosport

  Amaury Cordeel in laatste rechte lijn voor thuisraces in Francor­champs eind deze maand

  Dit weekend is de autosportactualiteit geconcentreerd op twee plaatsen: de Hungaroring in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en Spa-Francorchamps in onze Ardennen. Waar in Spa de bekende 24-uursrace voor GT-wagens op het menu staat, zijn in Hongarije de F1-rijders, maar ook de F3-rijders aan het werk, met onder meer onze jonge landgenoot Amaury Cordeel. Cordeel groeit stap voor stap in zijn maidenseizoen, maar het is geen makkelijke weg voor het talent uit Temse.