Lander Stockx scoorde zondag de enige goal voor Rijmenam in de topper tegen Sint-Amands.
Volledig scherm
Lander Stockx scoorde zondag de enige goal voor Rijmenam in de topper tegen Sint-Amands. © Mpics

Lander Stockx en VC Rijmenam kloppen Sint-Amands in topper en zijn nieuwe leider ondanks trainerswissel. “We willen meedoen voor de prijzen”

voetbal vierde provinciale DVC Rijmenam is de nieuwe leider  in vierde provinciale D na een 0-1-zege op het veld van Sint-Amands. Dat kon tot zondag na zeven wedstrijden nog een perfect rapport voorleggen, maar Lander Stockx diende de thuisploeg de eerste nederlaag toe en loodste Rijmenam meteen naar de koppositie. Een toch wel straffe prestatie van de bezoekers die het al een tweetal weken zonder T1 moesten stellen. Maar daar komt morgen (dinsdag) verandering in.

 1. Mbaye Leye (Zulte Waregem) ook zonder Vormer niet bang van Club: “Voor collectief antwoord zorgen”

  Mbaye Leye (Zulte Waregem) ook zonder Vormer niet bang van Club: “Voor collectief antwoord zorgen”

  Om half zeven vanavond ontvangt Zulte Waregem een tobbend Club Brugge. Het doet dat voor het eerst in 2023 zonder Ruud Vormer, die tegen zijn “eigenaar” (de Nederlander wordt nog vijf maanden betaald vanuit Westkapelle) conform het reglement niet mag aantreden. Hoe sterk is Essevee zonder zijn aanjager? “Ruud is natuurlijk een enorme meerwaarde, maar we gaan met zijn allen voor een oplossing moeten zorgen”, toont Mbaye Leye zich strijdvaardig.
 2. Ninove-doelman Naïm Van Attenhoven wordt prof bij Franse tweedeklasser Valenciennes: “Een unieke kans”
  Voetbal eerste nationale

  Ninove-doel­man Naïm Van Attenhoven wordt prof bij Franse tweedeklas­ser Valencien­nes: “Een unieke kans”

  De Nigerese international en doelman bij Ninove Naïm Van Attenhoven (19) legde deze week medische tests af bij de Franse tweedeklasser Valenciennes FC. Beide partijen zijn zo goed als rond. Als de jonge doelman tijdens de mercato vertrekt, kan KVK Ninove nog een transfersom krijgen. Door de terugkeer van de herstelde Kevin Van Den Noortgaete verloor de Brusselse keeper vorig weekend zijn basisplaats. Valenciennes was Van Attenhoven al een tijdje aan het scouten.