Lander Loockx kan zich dit seizoen voluit meten met de top tien.
Volledig scherm
Lander Loockx kan zich dit seizoen voluit meten met de top tien. © Belga

Lander Loockx op dreef in Kortrijk in Besançon: “Ik mag tevreden terugblikken op het weekend”

Veldrijden profsLander Loockx heeft er enkele sterke dagen opzitten. Zaterdag haalde hij andermaal de top tien in de X2O-Trofee in Kortrijk. Daags nadien legde hij in Besançon bij zijn tweede deelname aan een manche van de wereldbeker beslag op een mooie dertiende plaats. Dinsdag vertrekt de Bertemnaar op stage naar Spanje.

 1. KRC Genk Ladies-snelheidstrein flitst met Gwyneth Vanaenrode aan de knoppen richting play-off 1: “Hebben lot in eigen handen”

  KRC Genk La­dies-snelheids­trein flitst met Gwyneth Vanaenrode aan de knoppen richting play-off 1: “Hebben lot in eigen handen”

  De Genk Ladiestrein raast richt play-off 1. Met een doelpunt van Kelsey Geraedts graaide KRC Genk Ladies een uiterst belangrijke driepunter mee uit Gent. De Genkies pakken hiermee hun vierde overwinning op rij en wippen over concurrent AA Gent naar de vijfde plaats in de rangschikking. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de Genkse ploeg hun lot voor een plaats in PO 1 helemaal in eigen handen. “Deze voorsprong mogen we niet meer meer weggeven”, genoot uitblinkster Gwyneth Vanaenrode na afloop.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Vicewereldkampioen Marten Van Riel verlaat Canadese succescoach voor Belg Glenn Poleunis: “Veranderen om nog progressie te maken”
  Triatlon

  Vicewereld­kam­pi­oen Marten Van Riel verlaat Canadese succes­coach voor Belg Glenn Poleunis: “Veranderen om nog progressie te maken”

  Het nieuwe triatlonseizoen laat nog even op zich wachten, maar toch zijn de Belgische topatleten al volop met hun voorbereiding bezig. Nadat begin deze week uitlekte dat Pieter Heemeryck niet langer samenwerkt met Frederik Van Lierde als coach, maakt nu ook vicewereldkampioen Marten Van Riel bekend dat hij de stal van de Canadese topcoach Joel Filliol verlaat om in zee te gaan met onze landgenoot Glenn Poleunis en zijn PTC-team.