Lander Loockx kan zich dit seizoen voluit meten met de top tien.
Volledig scherm
Lander Loockx kan zich dit seizoen voluit meten met de top tien. © Belga

Lander Loockx op dreef in Kortrijk in Besançon: “Ik mag tevreden terugblikken op het weekend”

Veldrijden profsLander Loockx heeft er enkele sterke dagen opzitten. Zaterdag haalde hij andermaal de top tien in de X2O-Trofee in Kortrijk. Daags nadien legde hij in Besançon bij zijn tweede deelname aan een manche van de wereldbeker beslag op een mooie dertiende plaats. Dinsdag vertrekt de Bertemnaar op stage naar Spanje.

 1. David Habarugira en KFC Diest knopen na ruim drie maanden malaise nog eens aan met deugddoende zege tegen Wellen (3-1): “Eindelijk nog eens beloond voor het harde werk”
  voetbal derde nationale B

  David Habarugira en KFC Diest knopen na ruim drie maanden malaise nog eens aan met deugddoen­de zege tegen Wellen (3-1): “Eindelijk nog eens beloond voor het harde werk”

  Een diepe zucht van opluchting ging zaterdagavond doorheen het Diestse Warandestadion. Ruim drie maanden na de laatste overwinning, thuis tegen Wezel, wist KFC Diest eindelijk nog eens aan te knopen met een deugddoende driepunter tegen KVK Wellen. Het werd 3-1 dankzij twee goals in de laatste vijf minuten.
 2. Kevin Henneuse (FC Gullegem) voor het eerst als linksback en boos op de leiding: “Het was een zuivere fout op mij, ik werd op mijn voet aangetrapt”
  voetbal tweede nationale A

  Kevin Henneuse (FC Gullegem) voor het eerst als linksback en boos op de leiding: “Het was een zuivere fout op mij, ik werd op mijn voet aangetrapt”

  Die tweede thuiszege op de Poezelhoek blijft maar uit voor FC Gullegem. Het team van trainer Jordy Lemiengre ging zondag tegen een vooral na de rust sterk SC Oostkamp nipt onderuit (1-2). De thuisploeg was niet te spreken over de leiding van ref Tom Patrouille en zijn twee assistenten. Ook bij de bezoekers waren ze niet gelukkig, want een blijkbaar geldig doelpunt werd niet toegekend.