Spits Kyan Vaesen, hier in duel met Karim Dante van RWDM, startte telkens al in de basis bij leider KVC Westerlo.
Volledig scherm
Spits Kyan Vaesen, hier in duel met Karim Dante van RWDM, startte telkens al in de basis bij leider KVC Westerlo. © Belga

Kyan Vaesen en KVC Westerlo kunnen zondag opnieuw een goeie zaak doen tegen Virton: “Van onderschatting is zeker geen sprake”

voetbal 1BIn 1B is leider KVC Westerlo zondagmiddag (16 uur) gastheer voor Excelsior Virton, het team waar de Kemphanen op de openingsspeeldag nog met 0-2 gingen winnen. Ruim twee maand later staat Westerlo nog ongeslagen op kop, maar lijken ook de Luxemburgers stilaan hun draai gevonden te hebben.

  1. Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowinski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdopleiding van ZVK Eisden Dorp rendeert”
    futsal eerste nationale

    Youngsters Gianluca De Falco en Elias Krakowin­ski krijgen hun kans in de A-ploeg: “Jeugdop­lei­ding van ZVK Eisden Dorp rendeert”

    Met confrontaties tegen Moeskroen en Herentals staat ZVK Eisden-Dorp deze week voor twee belangrijke thuiswedstrijden in de hoogste reeks van het futsal. Opmerkelijk is dat de spelerskern van de Maasmechelse club grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugdwerking. En dat is toch wel een unicum voor het futsal in België. “Deze keuze is deels ingegeven door de hoge blessurelast, maar anderzijds is het ook een bewuste keuze om de belangrijkheid van een goede jeugdopleiding te accentueren”, zegt Eisdens coach Guy Beckers.