Trainer Pascal Jouret, met op de achtergrond de revaliderende Nicolas De Bruyne, zag ervaren mannen als Laurens Desmaele en Dominique Singeot definitief afhaken.
Volledig scherm
Trainer Pascal Jouret, met op de achtergrond de revaliderende Nicolas De Bruyne, zag ervaren mannen als Laurens Desmaele en Dominique Singeot definitief afhaken. © Geert De Rycke

KVVV Ardennen bekert tegen Voorde-Appelterre zonder Polet, Vanden Berghe en De Bruyne

Voetbal eerste provincialeZondag (16 uur) bekert eersteprovincialer KVV Vlaamse Ardennen op eigen veld tegen derdenationaler KFC Voorde-Appelterre. Inzet van dit duel is een thuismatch tegen Grimbie 69 of Eendracht Termien, Limburgse teams actief in respectievelijk derde provinciale en derde nationale.

  1. Lyra-Lierse blijft maar door de competitie razen, al kan het spelniveau wel nog net iets hoger: “Veel gelopen, maar ook efficiënt afgewerkt”

    Ly­ra-Lier­se blijft maar door de competitie razen, al kan het spelniveau wel nog net iets hoger: “Veel gelopen, maar ook efficiënt afgewerkt”

    Een tiener is hij intussen niet meer, middenvelder Quinten Van Goylen. Op 14 maart jongstleden blies hij 20 kaarsjes uit. Maar sportliefhebber en amateurvoetballer is hij des te meer. Van Goylen heeft er een topweekend opzitten. Zaterdag stond hij, mede door de blessure van Jaric Schaessens, voor de tweede opeenvolgende wedstrijd in de basis bij Lyra-Lierse en werd er in het Kuipje van Westerlo met 1-3 gewonnen van Houtvenne. Van Goylen lag mee aan de basis van het tweede en derde doelpunt van zijn ploeg, gescoord door Jordy Peffer en Jason Adesanya. Op zondag stapte Van Goylen de trein op, vanuit Lier richting Leuven, om daar live aanwezig te zijn bij de gebeurtenissen op het WK Wielrennen.
  2. Terugwedstrijd Asterix Avo tegen Olympiacos Piraeus in de voorronde van de Champions League-competitie: “Er zijn mogelijkheden, maar dan moet alles kloppen”

    Terugwed­strijd Asterix Avo tegen Olympiacos Piraeus in de voorronde van de Champions Lea­gue-competitie: “Er zijn mogelijkhe­den, maar dan moet alles kloppen”

    Het team van trainer-coach Kris Vansnick is in volle opbouw - zij hebben nog geen enkele competitiewedstrijd in de benen - en toch toonden de Asterix Avo-meisjes vorige week dat er zelfs in de Champions League knap volleybal kan getoond worden tegen het Griekse Piraeus, met al hun buitenlandse sterspeelsters. Omdat Asterix Avo vorige week in Griekenland de eerste set won en pas na 25-23 de vierde set verloor, zou men kunnen stellen dat er dinsdag (18:30 uur!) mogelijkheden zijn in de sporthal van Beveren tijdens de terugwedstrijd tegen Olympiacos.