KVK Westhoek traint op het kunstgrasveld. Centraal aanwinst Ferenc Soenens (nummer 5) die komt van KRC Harelbeke
Volledig scherm
KVK Westhoek traint op het kunstgrasveld. Centraal aanwinst Ferenc Soenens (nummer 5) die komt van KRC Harelbeke © VDB

KVK Westhoek traint tweemaal per week op vrijwillige basis: “Van de beker een prioriteit maken”

Voetbal Tweede nationale ATweedenationaler KVK Westhoek traint al een paar weken op dinsdag en donderdag op vrijwillige basis. “Donderdagavond waren we met 22 spelers, waaronder veel beloften”, zegt trainer Bruno Debo. “Van de A-kern tekenden negen spelers present. Niemand is verplicht er te zijn. Het valt ergens wel te begrijpen dat iemand uit Brugge of Oostende niet afkomt. Er wordt ook niemand vergoed. Dat we nu trainen, is vooral naar blessurepreventie toe.”

 1. Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”
  PREMIUM
  Wielrennen juniores

  Aless Debock trekt met vertrouwen naar Gent-Wevelgem: “Mezelf leren kennen als renner”

  Aless De Bock staat zondag aan de start van Gent-Wevelgem voor juniores. De eerstejaars U19 uit Hechtel-Eksel maakt deel uit van een sterk team van Acrog-Tormans Balen met Sente Sentjens als speerpunt. “Sente is inderdaad onze vooruitgeschoven man. Ikzelf trek naar Gent-Wevelgem met de bedoeling me nog beter te leren kennen als renner. Vorig jaar werd ik derde bij de nieuwelingen, benieuwd wat het nu wordt”, vertelt de Noord-Limburger.
 2. Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Jasper Cornillie en KM Torhout staan er beter voor na twee zeges op rij, maar: “We moeten nog punten pakken om het behoud te verzekeren”

  KM Torhout zat na een nul op twaalf even in een benarde situatie in tweede nationale A, waar het terugzakte tot de zestiende plaats in het klassement. Na een knappe 0-1-overwinning op het veld van Eendracht Aalst en een ruime 4-0-zege tegen RC Gent, klom de Velodroomformatie de voorbije weken echter opnieuw op tot een veilige dertiende plaats, al is het behoud, met nog zeven wedstrijden te gaan, allerminst een zekerheid. De ploeg van Jasper Cornillie trekt deze zondag naar subtopper Merelbeke, dat zesde staat.