Dankzij een 0-2-zege bij VK Linden treedt KV Drongen volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in het nationale voetbal aan.
Volledig scherm
Dankzij een 0-2-zege bij VK Linden treedt KV Drongen volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis in het nationale voetbal aan. © Jorghé Van Hecke

KVE Drongen klopt VK Linden met 0-2 en schrijft geschiedenis met promotie naar derde amateur: “Mooie tijden voor onze club”

In de interprovinciale eindronde won KV Drongen zondag met 0-2 bij het Vlaams-Brabantse VK Linden. Coach Jürgen Van Opstaele en voorzitter Eric Everaerd schrijven clubgeschiedenis met de promotie naar derde amateur.

 1. Racing Mechelen neemt afscheid van trainer Dave De Herdt: “Met heel veel wederzijds respect”
  voetbal tweede nationale B

  Racing Mechelen neemt afscheid van trainer Dave De Herdt: “Met heel veel wederzijds respect”

  Een verrassing was het vrijdagmiddag toen Racing Mechelen een mededeling verspreide via de officiële communicatiekanalen waarmee het afscheid van trainer Dave De Herdt werd aangekondigd. Verrassend, exact twee maanden na het behalen van de titel en promotie naar tweede amateur en verrassend, ongeveer drie weken voor de start van de voorbereiding. Naar de echte reden voor de breuk, blijft het evenwel gissen.
 2. Emilio Kehrer heeft bij Cercle Brugge grote schoenen te vullen: “Ik ben een linkerwinger, maar geen Matondo”
  voetbal 1A

  Emilio Kehrer heeft bij Cercle Brugge grote schoenen te vullen: “Ik ben een linkerwin­ger, maar geen Matondo”

  Zes spelers zijn momenteel op proef bij Cercle Brugge: vijf jongens uit de B-kern van AS Monaco en de Noorse middenvelder Madden van Schalke 04. Maar voorlopig traint er slechts één aanwinst mee: Emilio Kehrer, Duits jeugdinternational, 20 jaar en afkomstig van SC Freiburg. Een linksbenige flankaanvaller, zoals... de vertrokken Rabbi Matondo. En ja, dat schept verwachtingen.