Kurt Gessner wil met Malle de komende maanden wegblijven uit de degradatiezone.
Volledig scherm
Kurt Gessner wil met Malle de komende maanden wegblijven uit de degradatiezone. © EVL

Kurt Gessner trekt met Krijnen Malle naar RSCA: “Bouwen op tweede helft van vorig seizoen”

Futsal eerste nationaleKrijnen Malle opende het kampioenschap met een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag. Met vier op negen oogt de balans gematigd positief. Dit weekend staat de ploeg voor een loodzware verplaatsing naar RSCA. Puntengewin wordt niet meteen vooropgesteld, een degelijke prestatie kan wel.

 1. Thimo Willems wordt opnieuw prof bij VolkerWessels Cycling Team: “Mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd”
  Wielrennen profs

  Thimo Willems wordt opnieuw prof bij VolkerWes­sels Cycling Team: “Mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg heeft niet lang geduurd”

  Thimo Willems (26) heeft er een bewogen jaar opzitten en dat had weinig met het sportieve te maken. “Minerva leek me een heel mooi project om weer aan te knopen met het sportieve succes. Dat is me ook gelukt. Ik kon winnen in de Vermarc Classic en haalde het podium in de Brussels Cycling Classic en de GP Claude Criquielion. Dat zijn mooie uitslagen. Ook binnen de ploeg zat het prima. Ploegleider Preben Van Hecke leverde prima werk en ook het team kon resultaten voorleggen. In april overleed ploegbaas Filip Carpentier. Dat was een donderslag bij heldere hemel. Niemand wist hoe het verder moest gaan met het team. Aanvankelijk waren er positieve signalen, maar uiteindelijk beslisten de opvolgers van Filip om de ploegwerking niet te verlengen. Dat was een spijtige zaak.”
 1. Cercle Brugge bereidt deel twee van seizoen voor op stage in Benidorm: “Ideale trainingsomstandigheden”

  Cercle Brugge bereidt deel twee van seizoen voor op stage in Benidorm: “Ideale trainings­om­stan­dig­he­den”

  Terwijl de aandacht van de Belgische voetballiefhebber quasi volledig bij het WK in Qatar is, zijn onze clubs in stilte aan de voorbereiding op het tweede deel van hun seizoen begonnen. Cercle Brugge vertrok gisteren op stage naar Benidorm. Morgen komt ook AS Monaco daar aan, vrijdag werken de Vereniging en de moederclub van coach Philippe Clement om 15.00 uur een oefenduel af.
 2. Jarne Lesuisse (Limburg United): “Knappe collectieve prestatie tegen Spirou Charleroi”
  basketbal bnxt-league

  Jarne Lesuisse (Limburg United): “Knappe collectie­ve prestatie tegen Spirou Charleroi”

  Deze week kreeg Limburg United het verschrikkelijke nieuws te verwerken van de zware knieblessure voor Quentin Serron. De Belgian Lion blesseerde zich op training en scheurde zijn voorste kruisbanden af. Met de komst van Spirou Charleroi moest T1 Raymond Westphalen het ook nog stellen zonder Maxime De Zeeuw en de Amerikaanse spelmaker Alex Stein. Het werd een spannende, aangename partij tegen Charleroi. Lange tijd een close-game, maar een collectief sterk United met een glansrol voor topschutter Jonas Delalieux, Cliff Hammonds en een sublieme Jarne Lesuisse kon in een zinderende slotfase verdiend (90-78) de punten in de Alverberg houden.