De Noord-Macedonische spits Aleksandar Stankov (l.) scoorde dit seizoen al een paar belangrijke doelpunten voor KFC Diest.
Volledig scherm
De Noord-Macedonische spits Aleksandar Stankov (l.) scoorde dit seizoen al een paar belangrijke doelpunten voor KFC Diest. © Guy Meurs

Kunnen Aleksandar Stankov en KFC Diest zich herpakken in ouderwetse derby tegen KVK Beringen? “Ik voel nog altijd een positieve sfeer in de groep”

VOETBAL DERDE NATIONALE BZaterdagavond staat er in derde nationale B nog eens een ouderwetse derby tussen KVK Beringen en KFC Diest op het programma. Beide clubs teren op een rijke voetbalgeschiedenis, maar anno 2021 is het vooral knokken om zich stilaan weer op de nationale voetbalkaart te zetten. Diest begon verrassend sterk aan het seizoen, maar zakte dan terug, terwijl Beringen stilaan aan een opmars lijkt bezig te zijn.

 1. Houtvenne-trainer Geert Van Dessel kijkt competitiehervatting met vertrouwen tegemoet: “Overtuigd dat we klaar zijn voor het grote werk”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Houtvenne-trai­ner Geert Van Dessel kijkt competitie­her­vat­ting met vertrouwen tegemoet: “Overtuigd dat we klaar zijn voor het grote werk”

  Als er één ploeg is die dankbaar gebruik heeft gemaakt van de verlengde winterstop in het voetbal, dan is het Houtvenne. De voorbije weken maakte bijna een heel nieuwe ploeg haar opwachting bij de twededenationaler. Al blijft de opdracht, het behoud verzekeren, een uitdaging. Maar trainer Geert Van Dessel is heel opgetogen over de inspanningen die het bestuur heeft geleverd.
 2. Alex Onclin is de nieuwe voorzitter van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen: “Ik ga voor een langzame evolutie”
  Wielrennen

  Alex Onclin is de nieuwe voorzitter van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen: “Ik ga voor een langzame evolutie”

  Alex Onclin werd tijdens de algemene vergadering van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen verkozen als nieuwe voorzitter. De Zuid-Limburger kreeg zeventien stemmen achter zijn naam en werd daarmee de opvolger van Jos Mondelaers. De nieuwe preses kondigde aan niet meteen grote veranderingen te willen doorvoeren. “Ik ga voor samenwerking en een langzame evolutie. De vorige voorzitter en zijn ploeg hebben goed werk geleverd, daarop wil ik verder bouwen”, vertelt Alex Onclin.