Precies in het jaar waarin de club honderd jaar bestaat, promoveert KSV Sottegem naar eerste provinciale
Volledig scherm
Precies in het jaar waarin de club honderd jaar bestaat, promoveert KSV Sottegem naar eerste provinciale © Geert De Rycke

KSV Sottegem viert 100-jarig bestaan met promotie naar eerste provinciale: “Gerechtigheid is geschied”

EindrondeEind goed, al goed. Na de verloren titelmatch op het veld van Borsbeke is KSV Sottegem er toch in tweede zit in geslaagd om de verdiende promotie naar eerste provinciale af te dwingen. In een nagelbijter voor meer dan duizend toeschouwers tegen Denderleeuw zorgde Van De Maele tien minuten voor affluiten voor dé verlossing. Een waar volksfeest barstte los in Erwetegem, waar Sottegem een dolle feestnacht inging. 

  1. Dominique Vaes (KVK Wellen): “Wij willen de jeugd alle kansen geven”

    Dominique Vaes (KVK Wellen): “Wij willen de jeugd alle kansen geven”

    Coach Maxime Annys oogstte vorig seizoen met een jong elftal wel vaker lof voor het frisse voetbal en eindigde met 44 punten uiteindelijk mooi in de linkerkolom. Bovendien mochten in de loop van het seizoen nog een aantal jonge gasten van het fanionelftal proeven en is dit bij geelblauw ook de aanzet om in de toekomst nog meer in te zetten op de jeugd. “Je kan dat alleen maar doen door energiek met die jongens bezig te zijn, hen te sturen en hen ook de kansen te geven als zij klaar lijken voor het ‘grote’ werk”, licht Dominique Vaes toe. Eén van de nieuwigheden naar volgend seizoen toe, is trouwens het opstarten van een postformatie, waarbij T1 Maxime Annys en Dominique Vaes de jonge spelers op hun weg naar het eerste elftal zullen begeleiden.