Jawad Absisan (Heist) snoept Levi-Andi Lukebakio-Zola (Rupel-Boom) de bal af.
Volledig scherm
Jawad Absisan (Heist) snoept Levi-Andi Lukebakio-Zola (Rupel-Boom) de bal af. © Mpics

KSK Heist gaat tegen Olympic Charleroi op zoek naar een tweede thuiszege: “Als we naar onze kwaliteiten spelen, hoeven we van niemand bang te zijn”

voetbal eerste nationaleWe schrijven speeldag drie in eerste nationale. Behalve Francs-Borains, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft niemand nog het maximum van de punten. Zo delen vijf ploegen met vier punten de leidersplaats. Eén van die leiders is KSK Heist, dat tegen Olympic Charleroi op zoek gaat naar een tweede thuiszege. Winnen van Olympic deed Heist ook vorig seizoen, in het coronajaar. Een magistraal doelpunt van Carrasco volstond toen voor een 1-0-zege.

 1. Maxim Goossens (Pelt) na winst in Diest: “Nu reeks neerzetten”
  Voetbal Derde amateur B

  Maxim Goossens (Pelt) na winst in Diest: “Nu reeks neerzetten”

  Esperanza Pelt heeft na tweeënhalve maand nog eens kunnen winnen. De Noord-Limburgers pakten een zuinige 0-1 zege op het veld van Diest. Dankzij de eerste driepunter sinds 17 september krijgt Pelt weer aansluiting op de ruime middenmoot. “De ontlading na de match was enorm. Logisch ook, we zijn hard blijven werken, maar de beloning bleef uit. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een reeks”, zegt Maxim Goossens.
 2. Dave Van Waes slikt met Ninove pijnlijke nederlaag tegen Mandel: “Drie keer het doelhout getroffen”
  Voetbal Eerste nationale

  Dave Van Waes slikt met Ninove pijnlijke nederlaag tegen Mandel: “Drie keer het doelhout getroffen”

  De euforie na de belangrijke zege van vorige week op Antwerp B heeft op De Kloppers opnieuw plaatsgemaakt voor realisme. Ninove speelde tegen het als voorlaatste gerangschikte Mandel lang geen slechte match, maar bleef, vooral omwille van een flinke dosis pech, wel met lege handen achter. Door dit verlies deed Ninove een bijzonder slechte zaak, want niet alleen sluipt Mandel dichterbij, ook een aantal andere ploegen uit de onderste regionen pakten punten.
 1. Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-verlies op Jong Genk: “Collectieve offday, op vele vlakken”
  voetbal challenger pro league

  Trainer Vincent Euvrard (RWDM) na pijnlijk 2-0-ver­lies op Jong Genk: “Collectie­ve offday, op vele vlakken”

  Na zeven wedstrijden op rij zonder verlies weet RWDM opnieuw was verliezen is. Tegen Jong Genk ging de Brusselse club kopje-onder na een zeer ondermaatse prestatie. “Het was een collectieve offday, zowel individueel als in ploegverband. Zo’n prestatie mag en kan niet, maar onbewust is er blijkbaar toch een gevoel van onoverwinnelijkheid ontstaan die we cash hebben betaald”, stelt trainer Euvrard.